Geert van de Laar vertrekt bij Facilicom Group

Geert van de Laar vertrekt bij Facilicom Group

21-07-2021 Facilicom Group heeft op 21 juli 2021 bekendgemaakt dat Geert van de Laar zal aftreden als ceo per 1 januari 2022. Eric Otto wordt zijn opvolger.

Na 32 jaar bij Facilicom Group draagt ceo Geert van de Laar op 1 januari 2022 het stokje over aan Eric Otto. Met zijn verschillende rollen binnen het bedrijf, waaronder de laatste 5 jaar als ceo, heeft Van de Laar Facilicom geholpen te vertienvoudigen in omzet en te laten groeien naar 25.000 medewerkers.

Geert van de Laar over zijn besluit: ‘Ik heb in mijn carrière met veel plezier gebouwd aan een onderneming die staat als een huis. Met een mensgerichte, ondernemende cultuur én een gezonde financiële basis. Hoewel het na zo’n lange tijd altijd moeilijk is om afscheid te nemen, draag ik de leiding met vertrouwen over aan Eric Otto. Ik kijk uit naar de volgende levensfase van vroegpensioen.’

Momenteel is Eric Otto coo bij SHV-dochter Eriks. Hij treedt per 1 september 2021 in dienst bij Facilicom Group om alvast bekend te raken met de dienstenportfolio. ‘Het is een grote uitdaging om dit mooie Nederlandse familiebedrijf te gaan leiden. Het brede pakket aan diensten en de diversiteit daarvan spreekt mij erg aan’, aldus Otto.

Over de directiewissel vertelt Hans Gennissen, oud-ceo en huidige voorzitter van het algemeen bestuur van Facilicom Group: ‘Het zal wennen zijn om zonder Geert van de Laar verder te gaan, maar er ligt een stevige basis. We hebben er alle vertrouwen in dat Eric Otto samen met het directieteam de weg omhoog zal voortzetten.’ Otto zal als ceo executive-lid zijn van het algemeen bestuur van Facilicom Group en zal samen met Albert van der Meulen (vice-ceo) en Maartje Bouvy (cfo) deel uitmaken van het concern directieteam.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook