Gerard Kleisterlee vertrekt als commissaris bij Shell

Gerard Kleisterlee vertrekt als commissaris bij Shell

30-01-2020 Gerard Kleisterlee, vice-chairman en commissaris bij Shell, heeft aangekondigd niet beschikbaar te zijn voor nog een termijn bij het olie- en gasconcern. Na negen jaar legt Kleisterlee zijn rol als niet-uitvoerend director neer. Linda Stuntz, eveneens commissaris van Shell, legt tegelijkertijd haar functie neer.

Kleisterlee heeft diverse functies vervuld bij Philips, waarna hij in 2001 tot chief executive officer benoemd werd. Daarnaast is Gerard Kleisterlee lid van de raad van bestuur van Dell Inc. geweest en lid van de raad van toezicht van Daimler AG. Tot slot heeft hij een functie als non-executive director gehad bij IBEX Global Solutions.

Linda Stuntz is een van de oprichters van advocatenkantoor Stuntz, Davis & Staffier in Washington. In januari 2019 ging zij daar met pensioen. Daarnaast vervulde zij in Amerika verschillende functies bij onder andere het Amerikaanse ministerie van energie. In 2011 werd zij benoemd tot non-executive director bij Shell.

Euleen Goh zal de functie van Gerard Kleisterlee als vice-voorzitter overnemen. Neil Carson neemt zijn functie als voorzitter van de remuneratiecommissie over. Tijdens de aandeelhoudersvergadering op 20 mei zullen de wijzigingen doorgaan, wanneer Euleen Goh en Neil Carson herkozen worden.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook