Gerrit Zalm mag bestuursvoorzitter van ABN Amro blijven

Gerrit Zalm mag bestuursvoorzitter van ABN Amro blijven

02-03-2010 Gerrit Zalm hoeft niet te vrezen voor zijn positie als bestuursvoorzitter van ABN Amro. Er is positief geoordeeld over Zalms functioneren als financieel bestuurder bij DSB.

Sinds de val van de DSB stond de positie van Gerrit Zalm als CEO van ABN Amro ter discussie. Hij was lange tijd CFO van de DSB-bank, in de periode dat het steeds slechter ging met de bank. Toen hij inmiddels was benoemd tot bestuursvoorzitter van de ABN Amro ging de DSB-bank failliet. Dit was reden om zijn periode als financieel bestuurder bij de bank van Dirk Scheringa tegen het licht te houden.

Demissionair minister
Demissionair minister Jan Kees de Jager heeft nu positief geoordeeld over de aanstelling van Gerrit Zalm als CEO van ABN Amro. Vanwege de nationalisatie van ABN Amro is het oordeel van de minister van Financiën bepalend. Dat is nu Jan Kees de Jager, omdat Wouter Bos is opgestapt als minister van Financiën.

Discussie
De verschillende partijen die zich over de beslissingen van Zalm bogen waren niet unaniem positief. De Nederlandsche Bank gaf een goede beoordeling, maar de AFM had toch enkele kanttekeningen en kwam tot de conclusie dat Gerrit Zalm beter kon opstappen. De door de regering aangestelde onderzoeker Michiel Scheltema was het echter niet met de AFM eens en kwam tot de conclusie dat Gerrit Zalm kon aanblijven. De minister volgde het oordeel van professor Michiel Scheltema. 

Lees ook:
> Nout Wellink: Ondergang DSB is DNB niet te verwijten
> Biografie Gerrit Zalm
> Faillissement DSB kost Nederlandse banken 600 miljoen euro
> Arnoud Boot is verbijsterd over de verwikkelingen in de financiële wereld
> Onduidelijkheid over bonus Gerrit Zalm

> Bestuur ABN Amro

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook