Greet Prins

Voorzitter bij Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ)

Greet Prins

Persoonlijk

Naam: Greet Prins

Geboortejaar: 1954

Nationaliteit: Nederlandse

Huidige functies Greet Prins

- heden Voorzitter, Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ)
2005 - heden Lid Raad van Beheer, Royal Cosun
2009 - heden Voorzitter Raad van Bestuur, Stichting Philadelphia Zorg
2011 - heden Bestuurslid, Nictiz
- heden Lid Raad van Advies, Dienst Landelijk Gebied

Loopbaan Greet Prins

2011 - Bestuurslid, Nictiz
2009 - Voorzitter Raad van Bestuur, Philadelphia Zorg
2005 - Lid Raad van Beheer, Royal Cosun
2003 - 2009 Directeur CliŽntenservice & Communicatie, UWV

Overige vermeldingen


Sinds 1 april 2009 is Greet Prins voorzitter van de Raad van Bestuur van Stichting Philadelphia Zorg. Zij is de opvolger van interim bestuurder (vanuit Espria) Bram Troost.

Onder leiding van Prins werd een herstelplan uitgevoerd bij Philadelphia. De kernactiviteit van de stichting: zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.

UWV
Voor haar periode bij Philadelphia was Greet Prins zes jaar lang directeur 'vernieuwing' binnen uitkeringsinstantie UWV, oftwel directeur Cliëntenservice & Communicatie van het UWV.

Voor haar verdiensten binnen UWV werd Greet Prins benoemd tot 'Communicatievrouw 2008' vanwege haar effectieve en vernieuwende wormen van communicatie bij de uitkeringsinstantie.

Deze vaardigheden verwierf Prins tijdens haar managementfuncties bij private en publieke organisaties. Een groot deel van haar loopbaan werkte zij bij reclamebureaus.

Thans bekleedt Greet prins tal van diverse nevenfuncties. Sinds 8 februari 2005 is Greet Prins lid van de raad van beheer van het in Breda gevestigde Cosun. Zij verving destijds Yvonne van Rooy.

Nevenfuncties
Ook is/was zij ondermeer lid van het bestuur van NIDO (Nationaal Initiatief Duurzame Ontwikkeling), voorzitter van de raad van bestuur Rabobank Aar en Plassengebied en voorzitter van denktank Risicocommunicatie Voedsel & Waren Autoriteit (VWA).

Nictiz
Tevens is Greet Prins lid van de Raad van Bestuur van Nictiz geworden in 2011. Een nevenfunctie waardoor zij direct op de hoogte is van de meest recente ontwikkelingen op ICT-gebied in de zorg. Elco Brinkman was tot voor kort voorzitter van Nictiz-bestuur.

Trivia


Greet Prins is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar maatschappelijke verdiensten.

Greet Prins mag zich Zorgmanager 2011 noemen. Ze won de ING Excellence Trofee, die voor de vijftiende keer georganiseerde werd door het vakblad Zorgvisie.

Medebestuurders Greet Prins

  • Royal Cosun