CFO Guido Dubbeld vertrouwt erop dat Eneco ongesplitst blijft

CFO Guido Dubbeld vertrouwt erop dat Eneco ongesplitst blijft

30-08-2011 Guido Dubbeld, sinds april van dit jaar de nieuwe CFO van Eneco, vertrouwt erop dat het energiebedrijf ongesplitst kan blijven.

Dat meldt Guido Dubbeld dinsdag 30 augustus 2011 in het Financieele Dagblad (FD). 'We hebben er vertrouwen in dat het advies van de advocaat-generaal van de Hoge Raad van juni gunstig voor Eneco geïnterpreteerd zal worden', aldus Dubbeld tegen de krant.

Guido Dubbeld
CFO Guido Dubbeld vindt dat leveringsbedrijf en netwerkbedrijf Stedin bij elkaar moeten blijven. ‘Het gaat niet om kruissubsidiëring, maar om risicospreiding. Afzonderlijk hebben de onderdelen een lagere kredietstatus dan samen.'

Splisting energiebedrijven
De overheid eiste in 2004 dat Nederlandse energiebedrijven hun netwerkbedrijven (transport en distributie) moeten afsplitsen, met als reden; meer en eerlijke concurrentie op de energiemarkt en daarmee lagere prijzen voor gebruikers.

Eneco
Eneco, Essent en nutsbedrijf Delta startten een rechtszaak en wisten tot nu toe een gedwongen splitsing tegen te houden.

Splitsingsdossier
De Staat ging echter in cassatie tegen het vonnis van het gerechtshof. In oktober 2011 doet de Hoge Raad uitspraak over het splitsingsdossier.

Lees ook:
> CV Guido Dubbeld, CFO Eneco
> Guido Dubbeld wordt CFO Eneco
> Jeppe Machielsen gaat Eneco als CFO verlaten
> Eneco ziet af van splitsing
> CV Jeroen de Haas, CEO Eneco

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook