Han Fennema vertrekt bij Gasunie

Han Fennema vertrekt bij Gasunie

08-03-2023 Ceo Han Fennema maakt bekend dat hij per september 2023 op eigen verzoek vertrekt bij Gasunie. Zijn opvolger is nog niet bekend.

Han Fennema kondigt zijn vertrek aan tegelijkertijd met de publicatie van de jaarcijfers over 2022. Hij was bijna tien jaar topman van het bedrijf. De opvolgingsprocedure is tijdig gestart maar zijn vervanger is nog onbekend.

Pieter Duisenberg, voorzitter raad van commissarissen: “Onder het nuchtere leiderschap van Han Fennema heeft Gasunie zich de afgelopen tien jaar sterk ontwikkeld als belangrijke speler in de energietransitie in Nederland en Duitsland. De jaarcijfers over 2022 laten ook zien dat Gasunie er goed voor staat. Met zijn verbindende persoonlijkheid geeft Han helder en duidelijk sturing aan deze ontwikkeling. Als raad van commissarissen zijn we blij dat hij nog een half jaar aanblijft als CEO. De procedure om tot een tijdige opvolging te komen is inmiddels gestart”.

Interview met Han Fennema

De toegevoegde waarde van staatsdeelneming

De toegevoegde waarde van staatsdeelneming

14-04-2021 Wat betekent het voor de bedrijfsvoering om de overheid als aandeelhouder te hebben? Heeft zo’n staatsdeelneming in de praktijk meer voor- dan nadelen? Voor Gasunie-ceo Han Fennema en Gita Salden, ceo van BNG Bank (voorheen Bank Nederlandse Gemeenten), is het antwoord op die laatste vraag glashelder. ‘Als je overheidsbemoeienis maar gedoe vindt, ben je hier niet op je plek.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook