Hanneke Faber nieuwe ceo Logitech

Hanneke Faber nieuwe ceo Logitech

31-10-2023 Logitech heeft bekendgemaakt Hanneke Faber per 1 december aan te stellen als nieuwe ceo.

Hanneke Faber volgt Bracken Darrell op als ceo, die in juni na 10 jaar vertrok om de rol van ceo en president van VF Brands te gaan vervullen. Tot de benoeming van Faber in december zal niet-uitvoerend lid van de raad van bestuur Guy Gecht de rol van interim ceo behouden.

Met haar benoeming als ceo bij Logitech neemt Hanneke Faber afscheid van haar rol als president nutrition bij Unilever, waar zij sinds 2019 werkzaam is. Ze neemt meer dan 30 jaar internationale leiderschapservaring mee uit verschillende consumenten-, B2B- en e-commercebedrijven, onder meer als chief commercial officer bij Ahold Delhaize en verschillende internationale rollen bij levensmiddelenconcern Procter & Gamble.

Wendy Becker, voorzitter bij Logitech, zegt over de komst van Faber: "We zijn verheugd Hanneke te verwelkomen als onze nieuwe chief executive officer. Hanneke is een uitzonderlijke business executive met bewezen leiderschapservaring op wereldwijde schaal. Ze heeft groei en transformatie gestimuleerd in miljardenbedrijven bij drie van 's werelds grootste productbedrijven: Unilever, Ahold Delhaize en Procter & Gamble. Tijdens haar carrière heeft ze zich gericht op innovatie in verschillende portfolio's, heeft ze een diepe band opgebouwd met eindgebruikers in zowel volwassen als opkomende markten en is ze een leider van wereldklasse op het gebied van duurzaamheid die de waarden en denkwijze van Logitech deelt.

Hanneke zal de innovatie waar Logitech bekend om staat blijven stimuleren en de unieke bedrijfscultuur bevorderen om het volledige potentieel van Logitech te ontsluiten voor groei op de lange termijn en meer waarde voor al onze belanghebbenden. Haar passie en strategische visie zullen Logitech naar ons volgende hoofdstuk leiden."

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook