Hans Breukhoven

CEO bij Free Record Shop

Hans Breukhoven

Persoonlijk

Naam: Hans Breukhoven

Geboortejaar: 1946

Nationaliteit: Nederlandse

Overleden: 20-01-2017

Huidige functies Hans Breukhoven

1971 - heden CEO, Free Record Shop

Loopbaan Hans Breukhoven

2012 - 2013 Voorzitter Raad van Bestuur, Free Record Shop
1971 - 2012 President, Free Record Shop
Marktkoopman,
Werkzaam bij een textielgroothandel,
Werkzaam bij de Holland Amerikalijn,

Opleiding Hans Breukhoven

MULO
hofmeester

Overige vermeldingen


Na zijn opleiding als hofmeester kwam Hans Breukhoven in dienst bij de Holland-Amerika lijn, waar hij 2,5 jaar als gastheer werkte. Ook was hij tijdelijk markthandelaar en heeft hij een textiel groothandel gehad.

In de periode dat Breukhoven in de Verenigde Staten verbleef, kocht hij via Sam Goodies platen. Daar kreeg hij korting op albums, die hij vervolgens doorverkocht met een meerprijs van 20 procent.

Dit was de aanloop naar de opening van de eerste Free Record Shop in Schiedam op 15 oktober 1971. De platenzaak groeide uit tot marktleider in Nederland. In 2010 telt de winkelketen 325 eigen filialen in zowel Nederland, België als Luxemburg.

In 2012 besloot Hans Breukhoven niet langer zelf als CEO op te treden. De Raad van Commissarissen stelde Herman Hovestad aan als nieuwe CEO. Hans Breukhoven bleef aan als voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij ging zich meer bezighouden met ontwikkeling, strategie, innovatie en vastgoed. Hovestad hield de dagelijkse operationele leiding en hij moest de herstructurering van het bedrijf leiden. Juli 2013 ging Free Record Shop failliet.

In 2013 verkocht Breukhoven een aanzienlijk belang in het inmiddels beursgenoteerde SnowWorld N.V.