AkzoNobel draagt twee nieuwe commissarissen voor

AkzoNobel draagt twee nieuwe commissarissen voor

10-03-2022 Op 10 maart 2022 maakt AkzoNobel bekend Ester Baiget en Hans van Bylen voor te dragen als commissaris. De voordracht zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders besproken worden.

Op 22 april zal tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van AkzoNobel over de voordracht van Ester Baiget en Hans van Bylen gesproken worden. Baiget is president en ceo van Novozymes A/S. Voor zij daar begon, was ze business president dow industrial solutions bij Dow in Zwitserland. Baiget heeft meer dan vijfentwintig jaar ervaring in productie, commerciële, technische en strategische rollen. Hans van Bylen is een ervaren ceo met expertise in de industriële en consumentensector. Hij is al commissaris bij Lanxess AG en vervult de rol van voorzitter van de raad van commissarissen van Ontex Group NV. Tot 2020 was Van Bylen voorzitter van de German Chemical Industry Association.

Nils Andersen, voorzitter van de raad van commissarissen van AkzoNobel, wenst Ester Baiget en Hans van Bylen veel succes in hun nieuwe rol. Andersen: ‘Met Baiget en Van Bylen kijken we ernaar uit om op de lange termijn waarde te blijven creëren voor al onze belanghebbenden. Baiget brengt een schat aan kennis op het gebied van wetenschap en duurzaamheid met zich mee, terwijl Van Bylen een diep begrip van de lijn-, kitten- en functionele coatings industrie heeft.’

Indien de voordracht goedgekeurd wordt, zal de raad van commissarissen met ingang van 22 april 2022 bestaan uit acht leden. Naast Ester Baiget, Hans van Bylen en voorzitter Nils Andersen, maken Byron Grote, Dick Sluimers, Jolanda Poots-Bijl, Pamela Kirby en Patrick Thomas deel uit van de raad van commissarissen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook