Hans Wijers vertrekt bij Heineken

18-12-2018

Hans Wijers vertrekt bij Heineken

Hans Wijers treedt terug bij Heineken. Hij legt zijn functie tijdens de aandeelhoudersvergadering op 25 april neer. Jean-Marc Huët zal hem opvolgen.

Hans Wijers is sinds 2012 voorzitter van de raad van commissarissen van Heineken. Daarnaast is hij voorzitter van de raad van commissarissen van ING Groep en Het Concertgebouw, commissaris bij Hal Holding en voorzitter van de raad van toezicht van Natuurmonumenten. 

Zijn opvolger, Jean-Marc Huët, is sinds 2014 lid van de raad van commissarissen. Daarnaast is Huët sinds 2015 lid van de raad van commissarissen van SHV Holdings. Huët was voorzitter van het audit committee, deze taak neemt Marion Helmes met ingang van 1 januari 2019 over.

Daarnaast legt ook Yonca Dervisoglu (voorheen Brunini) haar functie als commissaris neer in verband met haar werkzaamheden bij Google. Rosemary Ripley zal worden voorgedragen als opvolger.

Meer over Hans Wijers

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Meer vrouwen in Top-100 Commissarissen 2019

Management Scope publiceert vandaag de jaarlijkse Top-100 Commissarissen, de ranglijst met daarin de meest invloedrijke commissarissen. Hans Wijers voert net als in 2018 de lijst aan.

Hans Wijers vertrekt bij Shell

Hans Wijers vertrekt bij Shell

Hans Wijers vertrekt als vicevoorzitter en non-executive director bij Shell. Gerard Kleisterlee volgt hem per 23 mei 2018 op als vicevoorzitter van de board of directors.

Interview met Hans Wijers

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

‘De CEO is geen primus inter pares meer’

Corporates proberen uit alle macht op governancegebied uit de gevarenzone te blijven. Hans Wijers ziet dat met lede ogen aan, want: ‘De tijd en energie die dat kost, gaat die niet ten koste van het inspelen op veranderingen?’

Interview met Hans Wijers over corporate governance

Interview met Hans Wijers over corporate governance

Veel verschil tussen het one-tier en two-tier bestuurssysteem ziet Hans Wijers niet. Volgens de Heineken rvc-voorzitter speelt de president-commissaris een glansrol in élke board: ‘Hij is de baas. Wie anders stelt er immers voor of de ceo benoemd of ontslagen wordt?’

Steven Schuit: 'een raad van bestuur is net een roedel wolven.'

Steven Schuit: 'een raad van bestuur is net een roedel wolven.'

Een ‘zware chairman' met een eigen kamer weet beter wat er speelt en kan meer tegenwicht bieden aan de CEO. Dat zegt advocaat, hoogleraar, ex-ceo-fluisteraar en thans commissaris Steven Schuit.

De groenfactor van ICT

De groenfactor van ICT

AkzoNobel maakt serieus werk van duurzaam ondernemen. ICT speelt hierbij een voorname rol. Een gesprek met CIO Gerard Helmink en sustainability director André Veneman over de voordelen van de factor ‘groen'.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook