Harold van den Broek nieuwe cfo Heineken

Harold van den Broek nieuwe cfo Heineken

08-03-2021 De raad van commissarissen van Heineken maakt op 8 maart 2021 bekend Harold van den Broek voor te dragen als nieuwe cfo. In goed overleg treedt Laurence Debroux op 22 april dit jaar terug, en zal Van den Broek haar opvolgen.

In goed overleg zal Laurence Debroux tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders op 22 april 2021 haar functie als chief financial officer van Heineken neerleggen. Op diezelfde dag zal Harold van den Broek voorgedragen worden als nieuwe cfo. Van den Broek startte in 2014 bij Reckitt Benckiser (RB), waar hij sinds vorig jaar als president Hygiëne werkt. Hij heeft wereldwijd verschillende financiële functies bekleed, waaronder bij Unilever in Europa en Azië. Onder voorbehoud van benoeming door de aandeelhouders zal Van den Broek op 1 juni 2021 starten als cfo van Heineken.

Dolf van den Brink, ceo van Heineken, laat weten erg blij te zijn Harold van den Broek te mogen verwelkomen bij Heineken en er alle vertrouwen in te hebben dat hij een uitmuntende financiële en zakelijke leider voor het bedrijf zal zijn. ‘Hij beschikt over diepgaande financiële expertise en een sterk zakelijk inzicht. Hij heeft leiding gegeven aan grootschalige bedrijfstransformaties, heeft tientallen jaren ervaring in consumentengoederen en brengt een frisse externe blik mee. Dit zal een aanwinst zijn’, aldus Van den Brink. Tegelijkertijd bedankt hij Laurence Debroux voor haar bijdragen. ‘Ze laat Heineken achter in een sterke financiële positie en met de financiële teams in topvorm, dankzij haar voortdurende drive om geweldig talent te ontwikkelen en te koesteren. Wij wensen haar veel succes in de toekomst’, besluit de ceo.

Jean-Marc Huët, voorzitter van de raad van commissarissen van Heineken, sluit zich aan bij Dolf van den Brink. ‘Namen de rvc wil ik Laurence Debroux erkennen en bedanken voor haar vele bijdragen aan Heineken de afgelopen jaren. Wij wensen haar het allerbeste’, laat Huët weten. ‘We kijken er zeer naar uit om met Harold van den Broek samen te werken en te profiteren van zijn bewezen resultaten op het gebied van strategie en zijn aanzienlijke ervaring als zakelijk leider.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook