Wijzigingen raad van commissarissen Fugro

Wijzigingen raad van commissarissen Fugro

29-03-2021 Harrie Noy treedt na negen jaar als commissaris van Fugro af. Sjoerd Vollebregt zal zijn rol als voorzitter overnemen. Tevens zal Marc de Jong benoemd worden tot commissaris. Dit maakt Fugro op 29 maart 2021 bekend.

Fugro brengt op 29 maart 2021 naar buiten dat Harrie Noy na negen jaar in de raad van commissarissen te hebben gezeten, waarvan acht jaar als voorzitter, heeft besloten terug te treden aan het einde van de buitengewone vergadering van aandeelhouders op 21 mei 2021. Sjoerd Vollebregt zal op die datum benoemd worden als nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen en Marc de Jong zal benoemd worden als commissaris.

Marc de Jong heeft een uitgebreide bestuurlijke en toezichthoudende ervaring. De Jong is sinds 2018 commissaris bij ASM International. Daarnaast is hij non-executive board member bij Nissens, Fiberline en PolyTech, drie in Denemarken gevestigde private equity bedrijven, en is hij commissaris bij Sioux Technologies en beoogd voorzitter van de raad van commissarissen bij BDR Thermea. Eerder was hij onder andere ceo van LM Wind Power en bekleedde hij verschillende leidinggevende functies bij Philips en NXP Semiconductors.

Harrie Noy laat weten blij te zijn dat Marc de Jong bereid is toe te treden tot de raad van commissarissen van Fugro, en dat het voor hem zelf een natuurlijk moment is om terug te treden als voorzitter. ‘In mijn periode als voorzitter heeft de onderneming veel uitdagingen het hoofd moeten bieden. Nu de herfinanciering succesvol is afgerond, er een nieuwe cfo aantreedt en er een sterk managementteam onder leiding van Mark Heine staat, verkeert Fugro in een stabiele situatie. Dit alles geeft mij alle vertrouwen in de toekomst van Fugro’, aldus Noy. Sjoerd Vollebregt vult aan: ‘Met Marc de Jong verwelkomen we een gerenommeerde internationale zakenman en bestuurslid met uitgebreide kennis en ervaring in de windenergiemarkt en een bewezen staat van dienst op het gebied van technologie en business development. Ik wil Harrie Noy bedanken voor zijn belangrijke bijdrage aan Fugro. Het is voor mij een eer om hem op te volgen als voorzitter.’

Tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders op 12 mei 2021 zal de benoeming van Marc de Jong voorgedragen worden. Eerder werd al bekend dat op dezelfde dag de benoeming van Barbara Geelen tot lid van de raad van bestuur en cfo gepland stond.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook