Henk Breukink nieuwe voorzitter RvT Inholland

Henk Breukink nieuwe voorzitter RvT Inholland

28-06-2011 Henk Breukink start per 1 juli 2011 als nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Hogeschool Inholland, aldus de onderwijsinstelling in een persbericht.

De 61-jarige  Henk Breukink bekleedt momenteel diverse toezichthoudende posities bij beursgenoteerde en niet-beursgenoteerde bedrijven, waaronder de ING Groep en woningcooperatie HaagWonen.

Henk Breukink
In een reactie op zijn benoeming meldt Breukink: ‘Onderwijs is een zeer belangrijk onderdeel van onze samenleving. Het is evident dat deze sector onder druk staat en ik hoop een bijdrage aan het herstel van het vertrouwen in deze sector en Hogeschool Inholland te kunnen leveren.
Doekle Terpstra
Bestuursvoorzitter Doekle Terpstra van InHolland zegt verheugd te zijn met de komst van Breukink: ‘Het is een man die zijn sporen heeft verdiend. Vooral zijn kwaliteiten op het gebied van coaching en veranderprocessen kan Inholland goed gebruiken.’

Inholland

Sinds het aftreden van de oude Raad van Toezicht, op 20 januari 2011, was er een overgangsraad opgezet om de lopende zaken af te handelen. Breukink zal op zoek gaan naar nieuwe leden.

Lees ook:
> CV Henk Breukink, nieuwe voorzitter RvT Inholland
> Rondetafeldiscussie over leiderschap met Mirjam Sijmons, Marry de Gaay Fortman en Henk Breukink
> Raad van Commissarissen VastNed Office/Industrial


Interview met Henk Breukink

'Een commissaris moet niet denken dat hij alles weet'

'Een commissaris moet niet denken dat hij alles weet'

22-12-2016 Heel Europa kijkt naar ING, weet commissaris Henk Breukink. Geen wonder: de grootbank onderzoekt nieuwe businessmodellen en zet vol in op digitale innovatie. Breukink en zijn collega-commissarissen zijn actief bij de nieuwe strategie betrokken.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook