CFO Henk van Dalen vertrekt bij TNT

CFO Henk van Dalen vertrekt bij TNT

02-08-2010 TNT-CFO Henk van Dalen legt zijn functie bij het bedrijf neer. Dit maakt het post- en expressbedrijf vandaag bekend.

Formeel zal Henk van Dalen eind september TNT verlaten. Hij gaat zijn loopbaan als CFO voortzetten bij Vimpelcom Ltd. Zijn opvolger is Bernard Bot, die sinds 2005 werkzaam was in diverse financiële functies bij het postbedrijf.

CFO Bernard Bot
Bernard Bot was tot nu toe verantwoordelijk voor onder meer Business Control, M&A en Risicomanagement, alsmede voor de leiding van belangrijke ondernemingsbrede projecten bij TNT. Voor zijn aantreden bij het bedrijf was hij partner bij McKinsey & Company.

Verdiensten
Henk van Dalen was sinds 2006 CFO van TNT. Binnen het bedrijf heeft hij zich onder andere gericht op het aanbrengen van verbeteringen op diverse financiële gebieden, zoals belastingen en cash management. Daarvoor was hij zes jaar in dienst bij DSM als financieel directeur.

Henk van Dalen gestopt
De betrokkenheid van Henk van Dalen bij de dagelijkse bedrijfsvoering is op 1 augustus 2010 beëindigd, zo meldt TNT. De nieuwe CFO van het postbedrijf, Bernard Bot, is al gestart en zal op de eerstvolgende aandeelhoudersvergadering in april 2010 benoemd worden.

Lees ook:

> Biografie Henk van Dalen
> Biografie Peter Bakker, CEO TNT
> TNT start grootscheepse reorganisatie
> TNT neemt internetwinkel Kowin over
> Flinke winststijging TNT

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook