Daems nieuwe voorzitter bij Fortis Bank

Daems nieuwe voorzitter bij Fortis Bank

11-05-2009 Herman Daems (62) wordt de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Fortis Bank. Dit meldde het Financieele Dagblad maandag.

BNP Paribas
Topman Baudouin Prot van het Franse BNP Paribas, de nieuwe eigenaar van Fortis, beloofde eerder een Belg als eerste voorzitter van Fortis. Daarmee wilde hij de aandeelhouders van de bank overtuigen om ‘ja' te zeggen tegen de overname.

Aandeelhouders akkoord met overname
De aandeelhouders zijn met de overname akkoord gegaan tijdens een roerige bijeenkomst in Gent en een rustigere vergadering in Utrecht. Daems wordt voorzitter zodra de overname door de Fransen voor minimaal 75% is afgerond.

Doelen Daems
Herman Daems heeft voor zijn functie drie doelen gesteld. Ten eerste wil hij zorgen dat België opnieuw kan bouwen op een bank die geheel ten dienste staat van de Belgische bevolking en ondernemingen. Daaropvolgend wil hij in het integratieproces met BNP Paribas de economie dienen en als laatste wil hij het management helpen internationale kansen te ontdekken.

Daems' verleden
In 1999 werd Daems voorzitter van de raad van bestuur van de Vlaamse investeringsmaatschappij GIMV. Daarnaast is hij als buitengewoon hoogleraar strategisch management verbonden aan de Katholieke Universiteit Leuven. Eerder doceerde hij onder meer aan de Harvard Business School.

De paradox van het Belgisch kapitalisme

Tien jaar geleden verscheen het boek "De paradox van het Belgisch kapitalisme" van de hand van Daems. Met dat boek hield hij een pleidooi voor de uitverkoop van het Vlaamse bedrijfsleven.

Lees ook:
> Biografie Herman Daems
> Ping An stemt tegen nieuw voorstel Fortis
> 18,5 miljard euro verlies voor Fortis Bank Nederland
> Fortis verwacht verlies over 2008 van 22,5 miljard euro
> Bankiers Fortis ontvingen bonussen na nationalisatie

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook