Huub Vermeulen vertrekt als ceo bij bol.com

Huub Vermeulen vertrekt als ceo bij bol.com

06-09-2021 Op 6 september 2021 heeft bol.com bekendgemaakt dat Huub Vermeulen afscheid neemt als ceo. Het bedrijf heeft de huidige directeur platform, Margaret Versteden – van Duijn, per 1 november 2021 voorgedragen als nieuwe ceo. Haar benoeming is onder voorbehoud van advies van de ondernemingsraad van bol.com.

Huub Vermeulen heeft ruim 20 jaar voor de online winkel gewerkt, waaronder de laatste vier jaar als algemeen directeur. In 2001 begon Vermeulen als coo bij het bedrijf, een rol die hij zestien jaar vervulde. Vermeulen is voormalig commissaris bij Beter Bed Holding.

Vermeulen is cum laude afgestudeerd in computer science aan de Avans Hogeschool Tilburg. Voor zijn loopbaan bij Bol.com begon hij dan ook als electronics engineer bij Philips Components en stapte daarna over op de functie van sales engineer bij Bosch. Daarna fungeerde hij als managing director bij Docdata, nu bekend als Ingram Micro, het fulfilmentbedrijf waar bol.com mee samenwerkt.


Over zijn vertrek zegt Vermeulen: ‘Het besluit om bol.com te verlaten, was niet gemakkelijk. Na een 20 jaar bol.com heb ik in deze fase van mijn leven behoefte aan een andere balans tussen werk en privé. Daarnaast wil ik de mogelijkheid creëren om in een non-executive rol andere ondernemers bij te staan. Het is een onvergetelijk avontuur geweest om bijna vanaf de start onderdeel te zijn van dit bedrijf. Ik draag met vertrouwen mijn rol over. Doordat Margaret Versteden al diverse directiefuncties binnen bol.com heeft gehad, heeft ze de organisatie in volle breedte leren kennen. Naast enorm veel energie brengt ze daadkracht in gecombineerd met sterk strategische kwaliteiten.’

 

Opvolgster Margaret Versteden – van Duijn over haar voordracht: ‘Ik vind het een eer en geweldige kans om de leiding over te mogen nemen van deze mooie organisatie. Ook de komende jaren zullen in het teken staan van groei en de verdere ontwikkeling van ons platform. Een mooie ambitie waar ik vol energie, samen met het directieteam, graag verder richting aan geef. De jarenlange samenwerking met Huub Vermeulen vormt een goede basis voor mijn nieuwe rol. Ik ben hem zeer dankbaar voor alles wat hij voor bol.com en voor mij heeft betekend. We gaan hem ontzettend missen.’

Vermeulen blijft tot eind 2021 als adviseur verbonden aan bol.com. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook