Jacqueline Hoogerbrugge nieuwe commissaris Jumbo

Jacqueline Hoogerbrugge nieuwe commissaris Jumbo

30-04-2020 Jumbo Groep Holding heeft bekendgemaakt dat Jacqueline Hoogerbrugge per 1 mei 2020 is benoemd als nieuw lid van de raad van commissarissen.

Jacqueline Hoogerbrugge is toezichthouder bij de Zweedse bedrijven IKEA Industry, Dometic en Swedish Match, het Nederlandse Broadview Holding en het Portugese BA Glass. 

Zij was 2017 president operations van de Zweedse zoetwarenfabrikant Cloetta. Daarvoor bekleedde ze verschillende functies bij Danone, Unilever en Fluor Daniel. 

Frits van Eerd, de ceo van Jumbo, zegt over de benoeming van Hoogerbrugge het volgende: "Jacqueline is een warme, doortastende persoonlijkheid die veel kennis meebrengt over supply chain, inkoop en kwaliteitssystemen. Met name haar internationale ervaring bij B2C-ondernemingen zijn een welkome bijkomstigheid."

Hoogerbrugge vervult de vacature die is ontstaan na het vertrek van Harry Bruijniks, wiens termijn in de raad van commissarissen in 2019 afliep. Zij treedt ook toe het audit committee.

De raad van commissarissen van Jumbo bestaat per 1 mei 2020 uit de volgende leden: president-commissaris Karel van Eerd, Anthony Burgmans, Piet Coelewij, Jacqueline Hoogerbrugge en Wilco Jiskoot.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook