James McCann benoemd tot Chief Commercial & Development Officer Ahold

James McCann benoemd tot Chief Commercial & Development Officer Ahold

01-07-2011 Ahold heeft James McCann benoemd tot Chief Commercial & Development Officer en lid van de Raad van Bestuur van het supermarktconcern. Hij start per 1 september 2011.

Deze nieuwe functie binnen het bestuur is gecreëerd ten behoeve van Ahold’s groeistrategie, zo meldt het supermarktbedrijf.

James McCann
Zo zal James McCann zich als Chief Commercial & Development Officer bezig houden met het ontwikkelen van innovatieve manieren om de klant optimaal te kunnen bedienen en het aanbod te verbreden.

Groeistrategie Ahold
Daarnaast wordt McCann ook verantwoordelijk voor de online activiteiten wereldwijd en gaat hij een belangrijke rol spelen bij het uitbreiden van Ahold’s activiteiten in nieuwe markten.

Carrefour
De Brit McCann heeft al een ruime ervaring in de supermarktbranche. Tot mei 2011 was James McCann werkzaam als Executive Director van de Franse hypermarktketen Carrefour en lid Carrefour’s Group Executive Board.

Tesco
Ook heeft James McCann internationaal ervaring opgedaan bij Tesco, de grootste Britse detailhandelhaar volgens de wereldwijde verkoopcijfers en het lokale marktaandeel.
Chief Commercial & Development Officer
Ahold zal McCann ter goedkeuring voordragen voor benoeming tot Chief Commercial & Development Officer tijdens de jaarlijkse AVA op 17 april 2012. Tot die tijd zal hij dienst doen als lid van de Raad van Bestuur van het supermarktconcern.

Lees ook:
> CV James McCann, Chief Commercial & Development Officer Ahold
> CFO Kimberly Ross vertrekt bij Ahold
> Ahold topman Dick Boer verlaat CBL
> Ahold CEO Dick Boer op overnamepad
> Ahold Raad van Bestuur

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook