Jan Bennink in raad van bestuur Coca-Cola Enterprises

Jan Bennink in raad van bestuur Coca-Cola Enterprises

12-10-2010 Jan Bennink, voormalig voorzitter van de directie en CEO van Numico, treedt toe tot de raad van bestuur van Coca-Cola Enterprises.

Jan Bennink (1956) neemt per direct zitting in de Finance en de Franchise Relationship commissies van Coca-Cola.

Actief bestuurslid
Bij Coca-Cola Enterprises is er geen verschil tussen executives en non-executives, oftewel bestuurders en commissarissen. Bennink wordt bij Coca-Cola een actief bestuurslid, oftewel hij zal actief meebesluiten en meestemmen.

Consumentenmarketing
John F. Brock, voorzitter van de raad van bestuur en CEO van Coca-Cola Enterprises, zegt blij te zijn met de aanstelling van Jan Bennink. "Zijn ervaring in de verpakkingsindustrie voor consumentenproducten en zijn expertise op het gebied van consumentenmarketing heeft een onschatbare waarde voor het bestuur en ons bedrijf'', aldus Brock.

Overname Numico
Na de overname van Numico door het Franse concern Danone in 2007, trad Bennink terug als CEO van Numico. De beloning die Bennink kreeg door de overname, leidde tot grote publieke verontwaardiging. Toenmalig minister van Financiën Wouter Bos besloot mede hierdoor beloningen aan banden te gaan leggen.

Nevenfuncties Jan Bennink
Momenteel vervult Jan Bennink diverse nevenfuncties. Zo is hij lid van de directieraad van Kraft Foods Inc. (Verenigde Staten) en lid van de raad van advies van ABN Amro. Ook is hij non executive board member van Alliance Boots in het Verenigd Koninkrijk.

Lees ook:
> Biografie Jan Bennink
> CEO's stappen voortijdig op
> Christian Neu ziet weinig verschillen tussen Numico en Danone
> Vers bloed: bestuursbenoemingen
> Hollandse humor

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook