Topman Jan Hommen: 'uitdagend jaar voor ING'

Topman Jan Hommen: 'uitdagend jaar voor ING'

13-05-2009 In het eerste kwartaal heeft ING een flink hoger verlies geboekt dan de verwachtingen. Het nettoverlies voor de bankverzekeraar kwam uit op 793 miljoen euro, terwijl analisten rekenden op een verlies van 451 miljoen euro.

Prioriteit van ING
In een toelichting over het eerste kwartaal zei topman Jan Hommen dat deze periode "erg moeilijk" was voor ING. De crisis is van de financiële markten overgegaan naar de echte economie. De prioriteit van ING is nu "kosten en risico reduceren om weer aan te sterken", aldus Hommen.

Staatssteun
Over heel 2008 leed ING een verlies van 729 miljoen euro, wat minder is dan het verlies over de afgelopen drie maanden. In het eerste kwartaal van 2008 boekte de bankverzekeraar nog een winst van 1,5 miljard euro. Waarna het bergafwaarts ging en ING zelfs steun moest vragen bij de Nederlandse staat.

Verwachting Hommen
Voor de rest van het jaar verwacht Jan Hommen ook geen goede cijfers. Het hele jaar zal voor ING erg moeilijk blijven. "Dit jaar blijft uitdagend door de volatiele markten en de onzekere economische omstandigheden."

Banenverlies
In januari kondigde ING aan 7.000 banen te gaan schrappen. Eind maart had de verzekeraar al 5.000 arbeidsplaatsen gerealiseerd. Ook bij de overige kostenbesparingen voor dit jaar ligt ING op schema.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook