Jan Hommen vertrekt bij Ahold Delhaize

Jan Hommen vertrekt bij Ahold Delhaize

24-06-2020 Ahold Delhaize kondigt op 24 juni 2020 aan dat Jan Hommen vertrekt als voorzitter van de raad van commissarissen. Peter Agnefjäll wordt zijn opvolger.

Jan Hommen zal op 31 december 2020 terugtreden als voorzitter en gaat met pensioen. Hommen is sinds 2003 lid van de raad van commissarissen. Bij Ahold als voorzitter van 2013 tot en met 2016 en vicevoorzitter van 2003 tot en met 2007. Van 2016 tot en met 2018 was Hommen vicevoorzitter van Ahold Delhaize, waarna hij in 2018 voorzitter van de raad van commissarissen werd. Hoewel Hommen het moeilijk vindt Ahold Delhaize te verlaten, vindt hij de tijdige voorbereiding en de duidelijkheid van de overgang belangrijk. ‘Peter Agnefjäll is een uitstekend lid van de raad van commissarissen. Hij heeft veel retailervaring, leiderschap en kennis van omnichannel en e-commerce. Met zijn benodigde vaardigheden kan hij de raad leiden in de strategie voor de komende jaren’, aldus Hommen.

Peter Agnefjäll zal met ingang van 1 januari 2021 voorzitter van de raad van commissarissen zijn. Tot die tijd is hij vicevoorzitter en zal samen met Hommen werken aan een vlotte overgang. Sinds april 2019 is Agnefjäll lid van de rvc. Daarvoor was hij voorzitter en ceo van IKEA Group. Agnefjäll kijkt uit naar de samenwerking met Hommen ter voorbereiding op de overgang. ‘Ik ben vereerd en verheugd om door de raad van commissarissen te worden tot zijn nieuwe voorzitter’, laat hij weten.

Meer over Jan Hommen

Jan Hommen chairman BlackRock Nederland

Jan Hommen chairman BlackRock Nederland

30-01-2018 Jan Hommen wordt 'chairman' van BlackRock Nederland. Hij zal in deze functie voornamelijk een adviserende rol innemen, waarbij hij BlackRock Amsterdam bijstaat in het contact met klanten en toezichthouders.

Jan Hommen president-commissaris bij VolkerWessels

Jan Hommen president-commissaris bij VolkerWessels

31-03-2017 VolkerWessels benoemt Jan Hommen tot president-commissaris. Hij neemt de functie van Henry Holterman over, die actief blijft binnen de raad als vicevoorzitter.  

Interview met Jan Hommen

Dick Boer en Jan Hommen in gesprek over samenwerking

Dick Boer en Jan Hommen in gesprek over samenwerking

25-01-2017 Al een paar keer waren fusiegesprekken tussen Ahold en Delhaize afgeketst. Afgelopen zomer geschiedde het dan toch: de twee retailreuzen fuseerden. Ceo Dick Boer en toenmalig rvc-voorzitter Jan Hommen blikken terug. 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook