Jan Hommen vertrekt bij Ahold Delhaize

Jan Hommen vertrekt bij Ahold Delhaize

24-06-2020 Ahold Delhaize kondigt op 24 juni 2020 aan dat Jan Hommen vertrekt als voorzitter van de raad van commissarissen. Peter Agnefjäll wordt zijn opvolger.

Jan Hommen zal op 31 december 2020 terugtreden als voorzitter en gaat met pensioen. Hommen is sinds 2003 lid van de raad van commissarissen. Bij Ahold als voorzitter van 2013 tot en met 2016 en vicevoorzitter van 2003 tot en met 2007. Van 2016 tot en met 2018 was Hommen vicevoorzitter van Ahold Delhaize, waarna hij in 2018 voorzitter van de raad van commissarissen werd. Hoewel Hommen het moeilijk vindt Ahold Delhaize te verlaten, vindt hij de tijdige voorbereiding en de duidelijkheid van de overgang belangrijk. ‘Peter Agnefjäll is een uitstekend lid van de raad van commissarissen. Hij heeft veel retailervaring, leiderschap en kennis van omnichannel en e-commerce. Met zijn benodigde vaardigheden kan hij de raad leiden in de strategie voor de komende jaren’, aldus Hommen.

Peter Agnefjäll zal met ingang van 1 januari 2021 voorzitter van de raad van commissarissen zijn. Tot die tijd is hij vicevoorzitter en zal samen met Hommen werken aan een vlotte overgang. Sinds april 2019 is Agnefjäll lid van de rvc. Daarvoor was hij voorzitter en ceo van IKEA Group. Agnefjäll kijkt uit naar de samenwerking met Hommen ter voorbereiding op de overgang. ‘Ik ben vereerd en verheugd om door de raad van commissarissen te worden tot zijn nieuwe voorzitter’, laat hij weten.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook