Wijzigingen in het topbestuur van Signify

Wijzigingen in het topbestuur van Signify

12-12-2023 Signify heeft op 12 december verschillende wijzigingen in de raad van bestuur en de raad van commissarissen aangekondigd.

Per 1 april 2024 zal chief financial officer Javier van Engelen Signify na één zittingstermijn verlaten om andere interesses na te streven. Er is nog niet bekendgemaakt wie hem zal gaan opvolgen. Ook zal chief commercial officer Maria Letizia Mariani vertrekken, naar aanleiding van de reorganisatie die Signify op 1 december heeft aangekondigd. De Eindhovense lampenmaker wil daarmee 200 miljoen euro per jaar gaan besparen. Tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders in mei 2024 zal Mariani daarom niet worden herbenoemd, eveneens na één zittingstermijn. Tijdens deze ava is de raad van commissarissen wel voornemens ceo Eric Rondolat te herbenoemen.

"De raad van commissarissen wil Javier en Maria Letizia bedanken voor hun belangrijke bijdragen aan het bedrijf, en we wensen hun het allerbeste in hun toekomstige ondernemingen," aldus Arthur van der Poel, voorzitter van de raad van commissarissen. Over de herbenoeming van Rondolat: "De raad van commissarissen is zeer verheugd dat Eric Rondolat beschikbaar blijft voor een volgende termijn. Eric heeft bewezen een sterke leider van het bedrijf te zijn en zal van grote waarde en belang zijn bij het voortzetten van de uitvoering van de strategie van Signify in de nieuwe klantgerichte organisatie in de komende jaren."

Van der Poel zal zelf tijdens de ava in mei ook opstappen, en als voorzitter van de rvc worden opgevolgd door Gerard van de Aast, momenteel nog vice-voorzitter. Het bedrijf is voornemens Jeroen Drost, scheidend ceo van SHV, op dat moment te benoemen tot commissaris. Commissaris Frank Lubnau zal niet beschikbaar zijn voor herbenoeming.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook