Jellie Banga vertrekt als coo Triodos Bank

Jellie Banga vertrekt als coo Triodos Bank

09-02-2021 Op 9 februari 2021 maakt Triodos bekend dat Jellie Banga afscheid neemt als chief operational officer van de bank. Het besluit van Banga is om per 1 mei 2021 terug te treden uit haar rol als operationeel directeur.

Jellie Banga is chief operational officer en vicevoorzitter van de raad van bestuur bij Triodos Bank. Banga laat weten het een voorrecht te hebben gevonden deel uit te maken van het leiderschap van Triodos. Sinds de oprichting heeft Triodos de weg vrijgemaakt voor het financieren van verandering en het veranderen van de financiële wereld, ten dienste van de samenleving om te werken aan een duurzamere en inclusievere wereld waarin menselijke waardigheid centraal staat. Ik wil iedereen bedanken voor de sterke betrokkenheid en samenwerking bij het realiseren van onze missie’, aldus Banga. Aart de Geus, voorzitter van de raad van commissarissen, bedankt Jellie Banga voor haar toewijding. De Geus: ‘Onder haar leiding is de positie van Triodos Bank in het gehele Europese netwerk versterkt. We wensen haar veel succes met haar nieuwe activiteiten.’ Peter Blom, vertrekkend ceo Triodos, voegt daaraan toe haar keuze te respecteren en de volgende stappen in haar carrière met grote interesse te volgen. 

In september 2020 maakte Triodos bekend dat Peter Blom zal terugtreden uit zijn rol als ceo en voorzitter van de raad van bestuur. Hij zal zijn functie neerleggen met ingang van de algemene vergadering van aandeelhouders op 21 mei 2021. Ruim voor de ava verwacht de raad van commissarissen een opvolger te hebben benoemd.

Met het afscheid van Banga maakt de bank bekend de functie van coo op te splitsen in tweeën. Ten eerste de rol van coo, gericht op de operationele kant van de bank, en ten tweede de rol van chief commercial officer, waarbij de focus op de commerciële kant van de bank zal liggen. Hiermee komt het totaal van de directieleden op vijf. De raad van commissarissen is de wervingsprocedure voor zowel de coo als de cco reeds gestart.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook