Wijzigingen raad van bestuur Van Lanschot Kempen

Wijzigingen raad van bestuur Van Lanschot Kempen

30-03-2022 Van Lanschot Kempen heeft op 29 maart bekendgemaakt dat de huidige cfro Constant Korthout per 1 september 2022 zijn functie neerlegt. Zijn functie wordt opgesplitst, Jeroen Kroes (foto) gaat de functie van cfo vervullen en Wendy Winkelhuijzen neemt de rol van cro op zich. 

Tijdens de jaarlijkse algemene vergadering van Van Lanschot Kempen loopt de derde termijn als lid raad van bestuur van Constant Korthout af. De raad van commissarissen laat weten hem te herbenoemen tot 1 september 2022 voor een succesvolle overdracht.

De functie van chief financial & risk officer wordt gesplitst in twee nieuwe functies, cfo en cro.

Jeroen Kroes wordt voorgedragen als cfo. Hij werkt al ruim 25 jaar bij Van Lanschot Kempen, waar hij begon als analist bij corporate finance. Inmiddels heeft hij verschillende functies gehad binnen de organisatie: na ruime tijd bij corporate finance werd hij projectleider van de strategische heroriëntatie in 2013 om daarna benoemd te worden in zijn huidige functie van managing director finance, reporting & control.

Wendy Winkelhuijzen zal de rol van cro op zich nemen. Zij werkt sinds 2001 bij Van Lanschot Kempen en is eveneens gestart als analist bij corporate finance. Ze heeft verschillende functies vervuld binnen de organisatie, waaronder lid van het management team van private en business banking, teamlid bij de strategische heroriëntatie van Van Lanschot Kempen in 2013 en investor relations manager. Op dit moment is zij managing director strategy & corporate development.

Beide bestuurders worden lid van de raad van bestuur en starten per 1 september in hun nieuwe functie. 

Frans Blom, president-commissaris van Van Lanschot Kempen, zegt het volgende over de benoemingen: ‘De raad van commissarissen is zeer verheugd met de benoemingen van Wendy Winkelhuijzen als de nieuwe cro en Jeroen Kroes als de nieuwe cfo. Wendy heeft een duidelijke mening die zij met tact kan overbrengen; zij is analytisch, gedisciplineerd, nauwgezet en effectief in haar optreden. Jeroen heeft een goede antenne voor wat er speelt binnen de organisatie, is goed benaderbaar en empathisch, en een echte teamspeler. Met deze uitstekende kandidaten uit de eigen organisatie zien we de toekomst vol vertrouwen tegemoet.’

Constant Korthout is al sinds 2010 actief als cfro van Van Lanschot Kempen. Hij geeft aan met veel plezier gewerkt te hebben bij het bedrijf en dat het nu tijd tijd is voor de volgende fase in zijn werkzame leven.

Frans Blom: ‘We zijn Constant Korthout zeer dankbaar voor zijn enorme bijdrage aan het succes van de organisatie. De afgelopen drie termijnen is onder leiding van Constant een zeer solide kapitaalpositie opgebouwd met een laag risicoprofiel en uitstekende financiële resultaten. Als allround bestuurder is hij ook succesvol betrokken geweest bij voor ons belangrijke projecten en functies buiten zijn financiële aandachtsgebied. Dit is een mooi moment om de nieuwe generatie na hem de ruimte te bieden. We gaan hem missen als zeer ervaren en betrouwbare bestuurder.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook