LeasePlan kondigt wijzigingen raad van bestuur aan

LeasePlan kondigt wijzigingen raad van bestuur aan

23-12-2020 De raad van commissarissen van LeasePlan heeft aangekondigd Jochen Sutor te benoemen tot chief risk officer. Tevens heeft de raad Toine van Doremalen benoemd tot chief financial officer. Dit maakt LeasePlan Group op 23 december 2020 bekend.

Jochen Sutor is sinds juli 2019 lid van de raad van bestuur en vervult hij de rol van cfo bij LeasePlan. Sinds vorig jaar vervulde hij daarnaast de rol van chief risk officer ad interim, na het vertrek van Franca Vossen en Yolanda Paulissen. Met de nieuwe functie van Sutor, komt de rol van chief financial officer vrij, die word opgevuld door Toine van Doremalen. Van Doremalen is sinds 2017 als cfo Car-as-a-Service bij LeasePlan verantwoordelijk voor het grootste gedeelte van het financiële management. Daarvoor werkte hij onder andere als cfo Patient Care and Clinical Informations bij Philips.

Jos Streppel, voorzitter van de raad van commissarissen van LeasePlan, is blij met de wijzigingen in de raad van bestuur. ‘Jochen Sutor heeft uitgebreide ervaring op het gebied van risico’s en dit is duidelijk gebleken toen hij de onderneming in de afgelopen uitdagende periode ondersteunde. Daarnaast heeft Toine van Doremalen eerder de taken van cfo ad interim op zich genomen,’ aldus Streppel. ‘Deze veranderingen zorgen ervoor dat het huidige goed presterende team intact blijft en dat ze vanaf dag één kunnen uitblinken in hun nieuwe rol. Ik kijk ernaar uit om met hen beiden te blijven samenwerken’, vervolgt Streppel.

Vanaf heden bestaat de raad van bestuur uit Tex Gunning (ceo en voorzitter raad van bestuur), Jochen Sutor en Toine van Doremalen.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook