Topbelegger Johan van der Ende stopt bij PGGM

Topbelegger Johan van der Ende stopt bij PGGM

05-10-2010 Johan van der Ende stopt per 1 november 2010 als lid van het dagelijks bestuur bij PGGM, zo meldt de uitvoeringsorganisatie voor collectieve pensioensregelingen vandaag.

Als Chief Investment Officer stond Johan van der Ende sinds januari 2010 aan het roer van alle bedrijfseenheden van PGGM. Hij was verantwoordelijk voor een pensioensvermogen van 99 miljard euro van ruim 2,2 miljoen (oud-) werknemers in de sector zorg en welzijn.

Loopbaan
In 2006 kwam Van der Ende in dienst bij PGGM. Daarvoor was hij onder meer werkzaam als CFO bij ING Nationale Nederlanden en later de divisie intermediary bij ING Groep.

Samenwerking gestagneerd
PGGM meldt dat de laatste maanden duidelijk werd dat de wederzijdse verwachtingen binnen het Executive Committee een succesvolle samenwerking met Van der Ende in de weg stonden.

Martin van Rijn
PGGM-CEO Martin van Rijn noemde afgelopen maandag tijdens een congres van ABP in Den Haag Van der Ende een topprofessional. 'Toch spreekt het beleggingsvak hem meer aan dan het uitoefenen van algemene bestuurlijke taken', aldus Van Rijn.

Verkoop Alpinvest
Johan van der Ende was onder meer betrokken bij de verkoop van Alpinvest, het private equity fonds dat PGGM en pensioenfonds ABP samen bezitten. Vanaf 1 november zal Van der Ende's taak worden overgenomen door Jac. Kragt, die sinds 2008 Chief Finance & Risk Officer is bij de vermogensbeheerder.

Lees ook:
> Biografie Johan van der Ende
> Frank de Grave voorgedragen als voorzitter PGGM
> Paul Loven nieuwe CFO PGGM
> Biografie Paul Loven
> Rondetafelgesprek met Paul van Loven

> Raad van bestuur PGGM

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook