Jojanneke Goedings chief people and sustainability officer VGZ

Jojanneke Goedings chief people and sustainability officer VGZ

21-07-2021 VGZ heeft op 21 juli 2021 bekendgemaakt Jojanneke Goedings te hebben benoemd tot chief people and sustainibility officer. Vanaf 15 augustus zal zij officieel in haar nieuwe functie treden.

Jojanneke Goedings heeft bedrijfskunde gestudeerd met een postdoctoraal in verandermanagement. Eerder vervulde zij verschillende functies bij onder meer Nationale Nederlanden en ING. Sinds september 2019 is zij als clusterleider ‘moeite met betalen’ werkzaam bij VGZ. Vanuit haar nieuwe rol als chief people and sustainability officer is Goedings verantwoordelijk voor personeels-, leiderschaps- en organisatieontwikkeling, personeelsmanagement, duurzaamheid en facility management. ‘Zorgen voor verbinding vind ik belangrijk. Verbinding tussen mensen en tussen afdelingen, met aandacht voor elkaar. Binnen VGZ en daarbuiten’, laat Goedings weten.

Karien van Gennip, ceo van VGZ, is trots Jojanneke Goedings te mogen verwelkomen in het team. Van Gennip: ‘Uiteindelijk is alles mensenwerk. Het gaat erom dat we met elkaar een organisatie bouwen waar mensen zich thuis voelen. Waarin ze zich gehoord en gezien voelen en waarin ze écht het verschil kunnen maken voor de maatschappij. Ik heb er het volste vertrouwen in dat Jojanneke Goedings deze beweging op gang krijgt.’

Eerder dit jaar maakte Coöperatie VGZ bekend te kiezen voor een nieuwe aansturing in lijn met de strategie. Ron Icke, voorzitter van de raad van commissarissen van VGZ, laat weten dat met de benoeming van Jojanneke Goedings de nieuwe topstructuur van het bedrijf compleet is. ‘Het executive committee kan de organisatie meer gericht en als één geheel aansturen en daarmee bouwt VGZ slagvaardig aan een toekomstbestendige organisatie’, aldus Icke.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook