BCD boekt recordomzet onder leiding van CEO Joop Drechsel

BCD boekt recordomzet onder leiding van CEO Joop Drechsel

24-03-2011 BCD Holdings heeft dit jaar onder leiding van CEO Joop Drechsel een recordomzet geboekt van 17,7 miljard dollar, tegen 14,8 miljard dollar in 2009.

In een reactie op de jaarcijfers 2010 meldt CEO Joop Drechsel van het internationale reisconcern BCD: ‘De positieve trend van het eerste halfjaar van 2010 heeft zich solide voortgezet en onze omzet steeg met meer dan 20 procent.

Joop Drechsel
Topman Drechsel stelt dat daarmee de omzet van BCD gestegen is tot boven het oude niveau van 2008, het jaar dat de economische recessie uitbrak.

Omzet BCD
Volgens Joop Drechsel is de omzetstijging met name te danken aan de sterke groei van activiteiten in onder meer het Verre Oosten en Zuid-Amerika.

Nieuwe klanten
Verder heeft reisgigant BCD meer dan 1,5 miljard dollar aan de totale omzet weten toe te voegen door nieuwe klanten aan zich te binden.

Megafusie BCD
Dit jaar is BCD Holding ook gestart met de megafusie van CheapTickets, Vliegwinkel, Flugladen, Budgetair en Vayama. Samen met o.a. ING is BCD bezig deze internet reisorganisaties samen te smelten tot één online reisbedrijf.

Cheaptickets, Vliegwinkel en Vayama
‘Ons gemeenschappelijke doel is de huidige vertegenwoordiging in de diverse landen te versterken en daarnaast onze activiteiten uit te breiden in de rest van Europa en in Azië’, zo meldde Drechels destijds bij de aankondiging van de fusie.

Vooruitzichten 2011
BCD treedt binnenkort naar buiten met de naam van de nieuwe online reisorganisatie. Voor dit jaar heeft CEO Joop Drechsel geen concrete verwachtingen afgegeven. Wel zei de BCD-topman dat ‘ook de vooruitzichten voor 2011 goed zijn’.

Lees ook:
> Biografie Joop Drechsel, CEO BCD Holdings
> Biografie Peter Wakkie, commissaris BCD Holding

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook