Joost de Beijer nieuwe cfo van Hema

Joost de Beijer nieuwe cfo van Hema

08-01-2020 Joost de Beijer vervangt per 1 februari Ivo Vliegen als chief financial officer van winkelketen Hema.

In december 2019 kondigde Joost de Beijer zijn vertrek aan bij Praxis. In 2011 begon hij als financieel directeur bij de doe-het-zelfketen, waar hij vanaf 2014 de functie van managing director bekleedde. Hema-ceo Tjeerd Jegen ziet de financiële kennis en retailervaring van Joost de Beijer als een goede aanvulling op het bestuur.

De functie van cfo wordt nog tot 1 februari 2020 vervuld door Ivo Vliegen, waarna De Beijer de functie zal overnemen. In 2015 kwam Vliegen bij Hema werken en in zijn tijd bij Hema heeft hij bijgedragen aan de herfinanciering in 2017 en de verkoop van het bedrijf aan Ramphastos in 2018. In 2018 maakte Vliegen bekend nog een jaar te blijven, waarna eind 2019 een deal met supermarktketen Jumbo werd gesloten. ‘Met het afronden van de deal met Jumbo is er een passend moment gekomen op de fakkel over te dragen’, aldus Vliegen. 

Naast Joost de Beijer zal de raad van bestuur bestaan uit ceo Tjeerd Jegen, coo Richard Flint en cco Trevor Perren. De raad van commissarissen van Hema bestaat uit vijf leden: Wilco Jiskoot, Marcel Boekhoorn, Ronald van der Vis, Jan Zijderveld en Dorine Wekking.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook