Jos Streppel met pensioen, Jan Nooitgedacht opvolger

Jos Streppel met pensioen, Jan Nooitgedacht opvolger

13-01-2009 Jos Streppel, de 59-jarige financieel bestuurder van verzekeraar Aegon, gaat met pensioen. Aegon heeft de 55-jarige Jan Nooitgedagt voorgedragen om hem op te volgen. Streppel is sinds 1998 werkzaam bij het bedrijf. Tijdens de aankomende aandeelhoudersvergadering van Aegon, op 22 april, zal Streppel terugtreden.Geen vertrekregeling

,,Streppel heeft altijd aangegeven met pensioen te willen in het jaar dat hij zestig wordt'', aldus een woordvoerder van Aegon. De bestuurder krijgt geen vertrekregeling. Wel heeft hij een pakket opties en aandelen.

Jan Nooitgedagt
komt van de accountants- en adviesorganisatie Ernst & Young.

Jos Streppel
werkt zijn hele leven al bij Aegon en dochterbedrijven daarvan. Na een succesvolle periode bij de toenmalige Aegon-dochter Bank Labouchere, haalde voormalig Aegon-bestuursvoorzitter Kees Storm hem in 1998 naar het moederbedrijf.

Woelige tijden
Voor Streppel zijn het momenteel woelige tijden. Aegon verloor veel geld met investeringen in omgevallen danwel genationaliseerde Amerikaanse financiële concerns zoals Lehman Brothers, AIG en Washington Mutual. Om de reserves op peil te houden, injecteerde de Nederlandse staat 3 miljard euro in de verzekeraar.

Streppel kondigde vorig jaar maatregelen aan om de kapitaalbuffers extra te verstevigen. Een van de maatregelen is dat Aegon zich vandaag de dag verzekert tegen een waardedaling van de dollar. Die stap was opmerkelijk omdat Streppel tot dan toe juist tegen dit zogenoemde hedgen was.

In een reactie sprak bestuursvoorzitter Alexander Wynaendts lovende woorden over de vertrekkende Streppel. ,,Jos is een belangrijke steun geweest voor mij, hij heeft het uitstekend gedaan. We zullen hem missen.''

Lees ook:
> Ernst & Young onder werknemers populairste bedrijf
> Aegon vraagt ook steun in VS
> Aegon eerlijk over doel staatssteun?
> Biografie Jos Streppel
> Biografie Jan Nooitgedagt

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook