Lof voor Morris Tabaksblat is groot

Lof voor Morris Tabaksblat is groot

24-10-2011 Morris Tabaksblat, de oud-topman van Unilever en naamgever van de gedragscode voor deugdelijk ondernemingsbestuur, is vorige week donderdag op 73-jarige leeftijd overleden.

De lof voor Morris Tabaksblat is groot. ‘Een van de vormgevers van het huidige denken in de bv Nederland’, aldus Huub Willems, oud-president van de Ondernemingskamer na het overlijdensbericht van Tabaksblat.

Bruggenbouwer
‘Een bruggenbouwer tussen het Angelsaksische denken en het Nederlandse polderen’, zo meent Steven Schuit, advocaat en hoogleraar Corporate Governance aan de Nyenrode Business Universiteit.

Good Governance
Rients Abma (Eumedion): ‘Hij heeft gezorgd voor een aardverschuiving in het bedrijfsbestuur en heeft aandeelhouders weer een stem gegeven.

Code-Tabaksblat
In 2003 stelt Morris Tabaksblat, samen met een commissie, een set praktische spelregels samen die beursgenoteerde bedrijven een transparante bedrijfsvoering en een redelijke beloning voor topmannen oplegt. Amper één jaar later trad de code-Tabaksblat in werking.

Corporate Governace Code
Begin juli 2009 werd de nieuwe Monitoring Commissie Corporate Governance Code ingesteld, thans voorgezeten door Jos Streppel .

Morris Tabaksblat
Voor zijn verdiensten op het gebied van het bestuur van internationale ondernemingen ontving Morris Tabaksblat in 2008 het eredoctoraat van de Nyenrode Business Universiteit. Hij wordt woensdag in besloten kring gecremeerd.

Lees meer:
> Jos Streppel wordt opvolger Jean Frijns
> Jos Streppel, voorzitter van Monitoring Commissie Corporate Governance: De naleving van code-Tabaksblat is groot
> Code Tabaksblat werkt
> CV Jean Frijns
> CV Jos Streppel

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook