Joyce van Donk-van Wijnen nieuwe cfo Ordina

Joyce van Donk-van Wijnen nieuwe cfo Ordina

10-12-2020 De raad van commissarissen van Ordina laat op 10 december 2020 weten Joyce van Donk-van Wijnen als nieuwe cfo van het bedrijf te benoemen. Tevens is de rvc voornemens Dennis de Breij te benoemen tot lid van de raad van commissarissen.

Joyce van Donk-van Wijnen zal op 8 april 2021 voorgedragen worden tijdens de algemene vergadering van aandeelhouders van Ordina. Op 1 januari van datzelfde jaar zal zij reeds starten in haar nieuwe functie. Van Donk-van Wijnen werkt sinds 2014 bij Ordina. Zij startte als groepscontroller en werd later financieel directeur. Voorafgaand aan haar carrière bij Ordina vervulde zij verschillende financiële functies bij onder andere KLM en UPC. Van Donk-van Wijnen neemt de rol van chief financial officer over van Annemieke den Otter, die in 2021 start als cfo bij Eriks.

Tijdens de vergadering op 8 april 2021 zal tevens Dennis de Breij voorgedragen worden als lid van de raad van commissarissen. Deze benoeming is op voordracht van de Stichting Prioriteit Ordina. Ordina laat in een persbericht weten in Dennis de Breij een ervaren adviseur, ondernemer en bestuurder te hebben gevonden. De IT-dienstverlener vindt dat hij uitgebreide kennis en ervaring heeft in de juridische sector, op het gebied van governance en juridisch structuren, zowel vanuit zijn eigen praktijk als vanuit zijn werk voor juridische adviesbureaus.

Johan van Hall, voorzitter van de raad van commissarissen is zeer verheugd met de voorgenomen benoemingen van Van Donk-van Wijnen en De Breij. Van Hall: ‘Met Joyce van Donk-van Wijnen krijgt Ordina een cfo met ruime ervaring en een solide financiële achtergrond. We hebben er alle vertrouwen in dat zij een positieve bijdrage zal leveren aan de strategie van Ordina. Wij beschouwen we voorgenomen benoeming van Dennis de Breij als een belangrijke aanvulling op de raad, gezien zijn brede expertise en achtergrond, met name op juridisch gebied.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook