Jurgen van Breukelen, bestuursvoorzitter van KPMG Nederland, treedt af.

Jurgen van Breukelen, bestuursvoorzitter van KPMG Nederland, treedt af.

13-05-2014 Jurgen van Breukelen vertrekt als bestuursvoorzitter van KPMG om te voorkomen dat te veel aandacht 'blijft steken' rond zijn persoon. KPMG probeert schoon schip te maken na een reeks schandalen.

Van Breukelen kwam door berichten in de Telegraaf in opspraak. De krant meldde zijn betrokkenheid in het verleden bij een vastgoedbelegging in Blaricum. Plotseling stond niet alleen KPMG, maar ook zijn eigen rol ter discussie.

KPMG International
De raad van commissarissen zal op korte termijn en in nauw overleg met KPMG International een kandidaat voordragen om de functie van bestuursvoorzitter van KPMG Nederland te vervullen en de ingezette lijn van verandering verder door te zetten.

 

 

Erik Weusten
President-commissaris Erik Weusten betreurt het besluit van Jurgen van Breukelen. 'Ik wil hem namens KPMG bedanken voor zijn grote inzet en betrokkenheid. De afgelopen periode is voor hem en KPMG verre van gemakkelijk geweest, en zijn besluit getuigt van moed en wijsheid."

Governance
De nieuwe bestuursvoorzitter zal met de raad van commissarissen werken aan de nieuwe governance structuur van KPMG Nederland die op 1 oktober 2014 gereed moet zijn.

Toekomst
Van Breukelen blijft wel werkzaam bij KPMG, zegt hij in een interview met het FD. 'Ik heb tot nu toe in mijn professionele leven alleen wind mee gehad. Het is waarschijnlijk goed om dit mee te maken. Ik gun het mezelf om hier als een sterker mens uit te komen.’

 

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook