Karien van Gennip nieuwe minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Karien van Gennip nieuwe minister Sociale Zaken en Werkgelegenheid

03-01-2022 Op 2 januari 2022 werd bekend dat Karien van Gennip wordt voorgedragen als nieuwe minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Van Gennip is momenteel ceo bij Coöperatie VGZ.

Karien van Gennip wordt minister namens het CDA. In deze functie zal zij verantwoordelijk zijn voor onder andere het arbeidsmarktbeleid, uitkeringen, inkomensbeleid en arbeidsomstandigheden.

Eerder was zij al actief in de politiek als staatssecretaris van Economische Zaken in de kabinetten Balkenende I en II. Na haar rol als staatssecretaris is zij vijf jaar ceo Frankrijk geweest bij ING, en is sinds 2020 ceo bij Coöperatie VGZ.

Omdat de beëdiging van Van Gennip nog niet definitief is, heeft VGZ nog niets bekendgemaakt over haar vertrek of opvolging. Van Gennip heeft technische natuurkunde gestudeerd aan de TU Delft.

Naast Karien van Gennip zijn ook de volgende ministers voorgedragen: Mark Rutte (VVD, Minister-president, tevens minister van Algemene Zaken), Wopke Hoekstra (CDA, Minister van Buitenlandse Zaken), Liesje Schreinemacher (VVD, Minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking), Dilan Yesilgöz (VVD, Minister van Justitie en Veiligheid), Franc Weerwind (D66, Minister voor Rechtsbescherming), Hanke Bruins Slot (CDA, Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties), Hugo de Jonge (CDA, Minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening), Robbert Dijkgraaf (D66, Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap), Dennis Wiersma (VVD, Minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs), Sigrid Kaag (D66, Minister van Financiën), Kajsa Ollongren (D66, Minister van Defensie), Mark Harbers (VVD, Minister van Infrastructuur en Waterstaat), Micky Adriaansens (VVD, Minister van Economische Zaken), Rob Jetten (D66, Minister voor Klimaat en Energie), Henk Staghouwer (ChristenUnie, Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit), Christianne van der Wal (VVD, Minister voor Natuur en Stikstof), Carola Schouten (ChristenUnie, Minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen), Ernst Kuipers (D66, Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport) en Conny Helder (VVD, Minister voor Langdurige Zorg en Sport)

Naast deze ministers zijn ook een aantal staatssecretarissen voorgedragen, zijnde: Eric van der Burg (VVD, Staatssecretaris Asiel en Migratie), Alexandra van Huffelen (D66, Staatssecretaris Koninkrijksrelaties en Digitalisering), Gunay Uslu (D66, Staatssecretaris Cultuur en Media), Marnix van Rij (CDA, Staatssecretaris Fiscaliteit), Aukje de Vries (VVD, Staatssecretaris Toeslagen en Douane), Christophe van der Maat (VVD, Staatssecretaris van Defensie), Vivianne Heijnen (CDA, Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat), Hans Vijlbrief (D66, Staatssecretaris Mijnbouw) en Maarten van Ooijen (ChristenUnie, Staatssecretaris Jeugd en Preventie).

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook