Pharming CFO Karl Keegan tevreden na lancering Ruconest

Pharming CFO Karl Keegan tevreden na lancering Ruconest

04-08-2011 Karl Keegan, CFO van biotechnologiebedrijf Pharming, is tevreden over de uitrol van het medicijn Ruconest in de Europese markt.

Eind 2010 gaf de Europese Commissie Pharming toestemming om Ruconest, het eerste en belangrijkste geneesmiddel van biotechnologiebedrijf, op de Europese markt te brengen.

Ruconest
Sindsdien wordt Ruconest, een medicijn tegen zwellingen van zachte weefsels (angiooedeem), al verkocht in Scandinavië, Duitsland, het Groot-Brittannië en Frankrijk, zo meldt Karl Keegan.

Lancering Europa
De financieel directeur van Pharming verwacht dat Ruconest binnenkort ook wordt gelanceerd in Italië, Spanje en Nederland.

Karl Keegan
Naar verwachting zal de Europese uitrol van het geneesmiddel in het eerste kwartaal van 2012 afgerond worden, aldus Keegan. De CFO van Pharming weerhield zich van het geven van voorlopige omzetcijfers.

Pharming
Pharming had aan het eind van het eerste halfjaar 11 miljoen euro aan kasgeld ter beschikking. Daarna rondde het Leidse biotechbedrijf nog een onderhandse plaatsing van 3,2 miljoen euro af, waarmee de firma zeker tot in het tweede kwartaal van 2012 vooruit kan, aldus Keegan.

Voorzichtige verwachtingen
Karl Keegan spreekt in dit verband van een 'voorzichtige verwachting’. De CFO houdt nog rekening met exclusief additionele kasinstromen uit bijvoorbeeld verdere partnerovereenkomsten en de uitrol van Ruconest in Europa.

Financiële middelen
Pharming blijft op zoek naar additionele financiële middelen, maar Keegan zegt ervoor 'te vechten de verwatering voor aandeelhouders te minimaliseren'.

Lees ook:
> CV Karl Keegan, CFO Pharming
> Pharming start verkoop Ruconest
> Pharming sluit contract met biofarmaceut Santarus
> Sijmen de Vries gaat Pharming leiden

> Organisatiestructuur Pharming

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook