Acomo draagt Kathy Fortmann voor als ceo

Acomo draagt Kathy Fortmann voor als ceo

29-07-2021 Op 28 juli heeft Acomo (Amsterdam Commodities) bekendgemaakt Kathy Fortmann voor te dragen als nieuwe ceo met ingang van 15 september 2021. Haar benoeming zal tijdens de buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders worden besproken.

Kathy Fortmann, Amerikaanse van oorsprong en sinds 2014 woonachtig in Nederland, is magna cum laude afgestudeerd aan de University of Tulsa  met een Bsc in chemical engineering. Daarnaast heeft ze al meer dan 20 jaar ervaring in project management, operations, strategic planning en business management. Van 2017 tot 2020 fungeerde ze als president van Friesland Campina Ingredients. Momenteel is ze actief als president van IFF’s Nourish.

Acomo zoekt al lange tijd naar een uitbreiding van de executive board. Naast groepsintegratie zal Fortmann zich in haar nieuwe functie focussen op de realisatie van schaal- en synergievoordelen binnen de dochterbedrijven van Acomo.

Bernard Stuivinga, non-executive director en voorzitter van de board licht toe: ‘Na de overname van Tradin Organic eind vorig jaar is onze onderneming in omvang aanzienlijk toegenomen. Met de komst van Kathy Fortmann kunnen we de bestuurstaken nu op evenwichtige wijze gaan verdelen. We zijn zeer verguld dat we iemand van haar kaliber en met haar werkervaring aan boord hebben kunnen halen om samen met Allard Goldschmeding (cfo) de groep verder te laten groeien. Kathy Fortmann heeft uitgebreide kennis van (product)marketing en de verkoop van voedingsingrediënten, de grondstoffenhandel en een schat aan ervaring als bestuurder en executive director. En die combinatie is uniek.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook