Kees van Dijkhuizen vertrekt bij ABN Amro

Kees van Dijkhuizen vertrekt bij ABN Amro

17-06-2019 Kees van Dijkhuizen legt in april 2020 zijn functie als ceo van ABN Amro neer. 

Kees van Dijkhuizen is binnenkort zeven jaar actief als bestuurder bij de bank. Hij was van 2013 tot 2017 cfo en is sinds 2017 ceo van ABN Amro. Zijn huidige termijn loopt af op de aandeelhoudersvergadering op 12 april 2020 en hij zal dan zijn functie neerleggen.

De raad van commissarissen zal binnenkort starten met de zoektocht naar een opvolger voor Van Dijkhuizen. Hierbij wordt zowel intern als extern gekeken.

De bestuurstermijnen van de leden van het executive committee worden per maart 2020 verlengd. De termijnen van Frans van der Horst en Pieter van Mierlo worden verlengd met twee jaar, de termijnen van Daphne de Kluis en Rutger van Nouhuijs worden verlengd met 4 jaar. ABN Amro geeft aan dat er is gekozen voor verschillende termijnen om te voorkomen dat deze posities opnieuw tegelijk voor herziening in aanmerking komen.

Meer over Kees van Dijkhuizen

Kees van Dijkhuizen wordt CEO ABN Amro

Kees van Dijkhuizen wordt CEO ABN Amro

09-11-2016 Kees van Dijkhuizen wordt in februari 2017 CEO van ABN Amro. Hij volgt daarmee Gerrit Zalm op. Dat maakte de bank op 8 november 2016 bekend.

Interview met Kees van Dijkhuizen

Kees van Dijkhuizen over innovatie en digitale transformatie

Kees van Dijkhuizen over innovatie en digitale transformatie

02-11-2017 ABN Amro laat de crisis achter zich en heeft de blik meer naar buiten gericht. De goede resultaten hebben volgens bestuursvoorzitter Kees van Dijkhuizen alles te maken met hoe dingen binnen de bank georganiseerd worden: ‘Snelheid is een belangrijk onderdeel van je digitale aanbod.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook