Nieuwe topstructuur bij Nutreco

Nieuwe topstructuur bij Nutreco

07-02-2014 De raad van bestuur van Nutreco bestaat per 6 februari 2014 uit de CEO Knut Nesse en de CFO Gosse Boon. Daarnaast is een Executive Committee ingevoerd, waarin onder meer de CEO en CFO plaatsnemen.

In een persbericht licht Knut Nesse, de CEO van Nutreco, de structuurwijziging toe. 'Na rijp beraad zijn we van plan om een groot deel van onze niet-kernactiviteiten af te stoten. Als onderdeel van dit proces en in reactie op de realiteit van de markt, hebben wij onze mogelijkheden beoordeeld. We hebben geconcludeerd dat onze strategie 'driving sustainable growth' overeind blijft. De beoogde desinvestering van onze mengvoer- en vleesbedrijven in Spanje en Portugal brengt ons dichter bij de kern van onze groeimarkten. Daarop zal onze organisatorische en bestuurlijke structuur worden aangepast.'

Grotere slagkracht
Volgens Nesse lijnt de nieuwe topstructuur beter met de strategische prioriteiten van de diervoederproducent. 'Het instellen van een executive committee zorgt verder voor een grotere slagkracht in de uitvoering.'

Executive Committee
Het nieuwe Executive Committee bestaat naast de CEO en de CFO uit de business unit directeuren Martijn Adorf  (Feed Additives), Steven Rafferty (zalmvoer), Hugues LeRuz (Amerika), Harm de Wildt (EMEA) en de Managing Director van Azië (wordt binnenkort aangekondigd) en Viggo Halseth (Chief Innovation Officer) en Nalin Miglani (Chief Human Resources & Corporate Development Officer).

Vertrek Jerry Vergeer
Als gevolg van de nieuwe topstructuur zal Jerry Vergeer, lid van de RvB en COO Animal Nutrition, terug treden uit de raad van bestuur per 6 februari 2014 en zal Nutreco verlaten per 1 juli 2014. Viggo Halseth, COO Aquaculture, treedt terug uit de RvB en wordt Chief Innovation Officer en lid van het Executive Committee.

 

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook