Koos Breen

Commissaris (voorzitter) bij Ahrend

Koos Breen

Persoonlijk

Naam: Ir. Koos Breen

Geboortejaar: 1947

Nationaliteit: Nederlandse

Huidige functies Koos Breen

- heden Commissaris (voorzitter), Ahrend
2007 - heden Commissaris, Van Leeuwen Buizen Groep B.V.

Loopbaan Koos Breen

1998 - 2007 Lid Raad van Bestuur, Leeuwen Buizen Groep (VLB)
1974 - 1998 Diverse managementfuncties, Philips

Overige vermeldingen


In 1998 trad Koos Breen toe tot de Raad van Bestuur van Van Leeuwen Buizen Groep (VLB). Sinds 1 september 2007 is hij met pensioen. 

VLB verkeerde bij het aantreden van Koos Breen in moeilijke financiële omstandigheden. Met topman Breen aan de leiding wist VLB in relatief korte tijd een ommezwaai te maken naar een gezonde onderneming. Met name in regio's als China, Midden- en Zuid-Europa.

Voor VLB was Koos Breen werkzaam bij Philips. Binnen het elektronicaconcern vervulde hij diverse functies in het Midden- en Verre Oosten, met name Japan.

Vanwege zijn werkervaring in Japen en zijn kennis van de Japanse cultuur was Breen betrokken bij de Stichting van het Sieboldhuis in Leiden.

Thans is Koos Breen actief in een aantal commissariaten en lid van de Commissie Internationale Handel van de Kamer van Koophandel te Rotterdam.

Trivia


Koos Breen ontving een Koninklijke Onderscheiding op grond van zijn verdiensten als voorzitter van de Raad van Bestuur van Van Leeuwen Buizen Groep B.V. te Zwijndrecht (VLB). Hij is Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Breen is inwoner van Wassenaar.

Meer over de functies
Commissaris (voorzitter) | Commissaris |