Mogelijk ontslag HP topman Leo Apotheker

Mogelijk ontslag HP topman Leo Apotheker

22-09-2011 Volgens Bloomberg en ict-website AllThingsD overweegt Hewlett-Packard (HP) zijn topman Leo Apotheker te vervangen door ex-eBay CEO Meg Whitman.

Dit zouden ingewijden binnen HP aan Amerikaanse media hebben gemeld. Een mogelijk ontslag van CEO Leo Apotheker zou gebaseerd zijn op diens koers om de pc-fabrikant voornamelijk te oriënteren op de zakelijke markt.

Leo Apotheker, CEO HP
Begin november 2010 trad Apotheker aan als topman van HP. Sindsdien is de waarde van ’s werelds grootste computerfabrikant met zo’n 50 procent gedaald.

Verwachtingen 2011
HP heeft onlangs de verwachtingen voor 2011 naar beneden bijgesteld, omdat de vraag naar pc’s bij consumenten afneemt.

Ontslag WebOS afdeling
Ook trok HP vorige maand de stekker uit de ontwikkeling van WebOS, een mobiel besturingssysteem dat HP in handen kreeg bij de overname van Palm in 2010.

Raad van Bestuur HP
Als de Raad van Bestuur van HP besluit Leo Apotheker te onstlaan, dan zou dit de zoveelste tegenslag zijn voor de Duitse topman.

SAP
Begin 2010 verliet hij na tegenvallende resultaten het Duitse softwarebedrijf SAP, waar Apotheker sinds 2009 werkzaam was als CEO.

Vervanger Meg Whitman?
Beleggers reageren positief op het gerucht dat Leo Apotheker mogelijk wordt vervangen door Meg Whitman. Het aandeel steeg met 11 procent naar 25,05 dollar.

Lees ook:
> CV Leo Apotheker
> Leo Apotheker nieuwe topman HP
> Voormalig SAP CEO Leo Apotheker start beleggingsfonds

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook