Ontslag voor HP topman Leo Apotheker

Ontslag voor HP topman Leo Apotheker

23-09-2011 HP CEO Leo Apotheker is ontslagen. De Raad van Bestuur van ‘s werelds grootste computerfabrikant heeft gekozen voor Meg Whitman als vervanger voor de Duitse topman.

Leo Apotheker heeft het nog geen jaar volgehouden bij HP. Sinds 1 november 2010 stond hij aan het hoofd van de pc-fabrikant. Binnen een jaar tijd daalde de waarde van het aandeel HP met maar liefst 47 procent.

Ontslag HP topman
Apotheker’s ontslag vloeit voort uit een verschil van mening over de te volgen koers van HP. Zo wilde hij meer richting de softwaremarkt gaan met de overname van Autonomy voor 10,3 miljard dollar.

Koers
Ook ontstond er alom verbazing doordat Apotheker had aangekondigd de pc-divisie PSG te willen verkopen.
Leo Apotheker
Hoewel gefrustreerde beleggers gister blij reageerden op de geruchten, denken analisten dat Apotheker bij zijn aantreden een nalatenschap erfde waar hij weinig aan kon doen.

Mark Hurd
De loopbaan van Mark Hurd, de vorige CEO van HP, eindigde onder meer door valsheid in geschriften. Volgens analisten liet hij de computerleverancier achter met resultaten die alleen maar naar beneden konden gaan.

Meg Whitman
Het bestuur van HP denkt daar anders over. Leo Apotheker’s opvolger Meg Whitman is volgens hen de geschikte kandidaat om HP”s strategie verder uit te werken. Whitman was voorheen CEO van online marktplaats eBay.

Lees ook:
> CV Leo Apotheker
> Mogelijk ontslag HP topman Leo Apotheker
> Leo Apotheker nieuwe topman HP

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook