Leo Apotheker nieuwe topman HP

Leo Apotheker nieuwe topman HP

01-10-2010 Leo Apotheker wordt met ingang 1 november 2010 aangesteld als nieuwe CEO van Hewlett-Packard. Hij volgt Mark Hurd op, die na beschuldiging van onjuist ingediende declaraties uit zijn functie werd ontheven.

In februari van dit jaar verliet de 57-jarige Leo Apotheker het Duitse softwarebedrijf SAP, waar hij sinds 2009 werkzaam was als CEO. Daar was hij al ruim twintig jaar in dienst, echter na teleurstellende bedrijfsresultaten besloot Apotheker te stoppen bij SAP.

Oud-topman SAP
Als voormalig topman van SAP heeft Apotheker veel ervaring opgedaan in internationale ICT-bedrijfsleven. Zo was hij onder meer verantwoordelijk voor de acquisitie van Business Objects, dat in 2008 voor een bedrag van 7 miljard dollar werd overgenomen door SAP.

Beleggingsfonds
Dit jaar maakte Apotheker nog kenbaar aan Bloomberg dat hij van plan was om met twee Europese partners een beleggingsfonds op te starten. Zijn doel was om Europese software- telecom- en IT-bedrijven te stimuleren om wereldspelers te worden, zo meldde hij in het interview.

Affaire
Mark Hurd, die vorige maand door HP aan de kant werd geschoven, komt nu in dienst bij Oracle. Hij zal Charles Philips opvolgen. De topman kwam in de schijnwerpers, nadat hij erkende ruim acht jaar een buitenechtelijke relatie te hebben gehad met een voormalig actrice in softpornofilms.

Onderzoek HP
De vrouw klaagde Hurd aan voor seksuele intimidaties, maar na onderzoek oordeelde HP dat hier geen sprake van was. Wel achtte het softwarebedrijf hem schuldig aan het indienen van declaraties die onjuist waren.

Cathie Lesjak
CFO Cathie Lesjak van HP was na het vertrek van Hurd aangesteld als interim CEO van het Amerikaanse softwarebedrijf. Met de komst van Leo Apotheker zal zij haar functie als financieel directeur van HP wederom voortzetten.

Lees ook:
> Biografie Leo Apotheker
> ICT kruipt waar het niet gaan kan
> IT-dossier
> Joost Nienhuis wordt nieuwe CEO Tripolis Solutions
> Biografie Joost Nienhuis

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook