Leo van Wijk commissaris bij Air France-KLM

Leo van Wijk commissaris bij Air France-KLM

02-12-2008 Leo van Wijk zal per 1 januari 2009 zijn uitvoerende postitie als vicebestuursvoorzitter van Air France-KLM verruilen voor die van commissaris.

Leo van Wijk wordt vicevoorzitter van de raad van commissarissen van Air France-KLM en hij volgt daarmee Jean-Cyril Spinetta op, die per 1 januari 2009 president-commissaris wordt. De benoeming van Leo van Wijk als commissaris past in het beleid van Air France-KLM om een duidelijker onderscheid te gaan maken tussen de uitvoerende leden van het bestuur en de commissarissen.

Leo van Wijk heeft bijna veertig jaar uitvoerende functies bij KLM en Air France-KLM gehad. Hij is al sinds het afsluiten van zijn studie econometrie in 1971 in dienst van KLM. Via de afdelingen vracht en marketing werkte hij zich op tot directieniveau en werd in 1997 bestuursvoorzitter.

Leo van Wijk probeerde als CEO van het relatief kleine KLM samen te werken met luchtvaartmaatschappijen uit grotere landen. Maar fusies met Alitalia en British Airways mislukten. Maar in 2003 vond een fusie met Air France wel doorgang.

In 2007 stond Leo van Wijk, die meerdere malen werd getipt als nieuwe voorzitter van Ajax, tien jaar aan het roer van KLM. Een mooi moment om het stokje door te geven aan Peter Hartman. Hij zal nu ook de uitvoerdende taken binnen het bestuur van Air France-KLM van Leo van Wijk overnemen.

Lees ook:
> Biografie Leo van Wijk
> Leo van Wijk: "Soms moet je een kraak zetten"
Air France-KLM: intensievere kostenbesparingen door lagere groeiverwachting
> Linksom of rechtsom: zakenlieden vliegen KLMBron: het Financieele Dagblad

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook