Leon van den Boom commissaris bij Jumbo

Leon van den Boom commissaris bij Jumbo

16-07-2012 Leon van den Boom wordt commissaris bij Jumbo Groep. Hij is voorgedragen door de ondernemers van C1000 en Jumbo.

Volgens DistriFood werd Leon van den Boom voorgedragen voor de RvC van Jumbo door de ondernemersverenigingen van C1000 en Jumbo. Van den Boom: ‘Ik ben zeer content met deze benoeming, mede door mijn ervaring bij C1000 en zie de toekomst vol vertrouwen tegemoet’. Van den Boom werd in september 2008 door de C1000-ondernemers voorgedragen als ondernemerscommissaris van Schuitema nv.

Frits van Eerd
Volgens Jumbo-CEO Frits van Eerd kenmerkt de aanstelling van Van den Boom de afsluiting van een belangrijke fase van de overname van C1000. Van Eerd: ‘Leon van den Boom is een geweldige aanwinst voor ons bedrijf. Voor ons als tweede supermarktbedrijf van Nederland brengt hij als oud-commissaris van C1000 een grote toegevoegde waarde met zich mee.'

Overgang naar Jumbo
De ondernemingsraden hebben advies uitgebracht over de strategie en de organisatie en met de vakbonden is Jumbo een sociaal plan overeengekomen. Daarnaast is met de C1000 ondernemers een overgangsconvenant afgesloten op basis waarvan de transitie naar Jumbo van start kan gaan. Van Eerd: 'Dit, samen met de benoeming van Van den Boom, geeft ons extra vertrouwen in een succesvolle toekomst van ons bedrijf.’

RvC Jumbo
Naast Leon van den Boom wordt de RvC van Jumbo gevormd door Jumbo oprichter Karel van Eerd (voorzitter), Harry Bruijniks, Antony Burgmans en Wilco Jiskoot.

Functies Leon van den Boom
Leon van den Boom is partner bij PARK Corporate Finance en zit in de RvC bij onder meer de FD Media Groep, RFS Holland Holding (Wehkamp), OAD Groep en vervult bestuursfuncties bij stichtingen van Koninklijke VOPAK en FUGRO.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

facebook