Lidwien Suur nieuw lid raad van bestuur Achmea

Lidwien Suur nieuw lid raad van bestuur Achmea

25-04-2019 Lidwien Suur is per 1 september 2019 benoemd tot lid van de raad van bestuur van Achmea. Zij wordt verantwoordelijk voor onder meer de divisies Schade & Inkomen, Centraal Beheer en Interpolis.

Lidwien Suur is sinds 2016 cfo bij ANWB en is sinds 2014 lid van de raad van bestuur. Hiervoor vervulde zij verschillende functies bij ING en Nationale Nederlanden. 


Zij vervult bij Achmea de vacature die is ontstaan door het vertrek van Roelof Konterman eind vorig jaar. De raad van bestuur van Achmea bestaat per 1 september 2019 uit Willem van Duin, Michel Lamie, Robert Otto, Lidwien Suur, Bianca Tetteroo en Henk Timmer.

De voorzitter van de raad van bestuur, Willem van Duin, zegt over de benoeming het volgende: 'Lidwien Suur is een ervaren bestuurder. De afgelopen jaren was zij directeur bij de ANWB, een betekenisvolle organisatie die net als Achmea midden in de samenleving staat. Ik ben er trots op dat we iemand met haar staat van dienst in de raad van bestuur mogen verwelkomen.'

De benoeming van Suur is goedgekeurd door De Nederlandsche Bank. Haar benoeming is onder voorbehoud van positief advies door de centrale ondernemingsraad van Achmea en zal nog worden besproken op de algemene vergadering van aandeelhouders.

Interview met Lidwien Suur

Digitalisering en de menselijke factor

Digitalisering en de menselijke factor

24-11-2021 Wat is de impact van de nog steeds versnellende digitalisering op de verzekeringsbranche? Drie bestuurders over de relatie met klanten, het aansturen van medewerkers en dataveiligheid. Continu aandacht vragen voor dat laatste blijkt de crux: ‘Uiteindelijk zijn medewerkers de sterkste of zwakste schakel.’

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook