Topvrouw Shell kreeg 5,5 miljoen euro mee

Topvrouw Shell kreeg 5,5 miljoen euro mee

16-03-2010 Topvrouw Linda Cook heeft bij haar vertrek van Shell een gouden handdruk meegekregen van 5,5 miljoen euro. Dat meldt het NRC. Zij stapte onverwacht op als bestuurder in 2009.

Hoewel de exacte redenen van het vertrek nooit naar buiten zijn gekomen, wordt er een verband gelegd met de reorganisatie die CEO Peter Voser kort na zijn aanstelling in 2009 doorvoerde. De ontslagen vielen vooral in de divisie onder Linda Cook. De situatie was extra wrang omdat Cook een serieuze kandidaat was om CEO Jeroen van der Veer op te volgen, al werd uiteindelijk gekozen voor de Zwitserse Peter Voser.

Gouden handdruk
Het totaal van 5,5 miljoen euro werd berekend op basis van de Nederlandse kantonrechtersformule. Linda Cook werd nog tot eind 2009 doorbetaald en kreeg een bonus van 1,1 miljoen euro mee. Verder maakte Shell ook de salarissen van de andere Shell-bestuurders bekend. Daarbij viel vooral het salaris van 1,5 miljoen euro van CEO Peter Voser op. Het bedrag staat gelijk aan de beloning die oud-CEO Jeroen van der Veer in 2004 kreeg.

Lees ook:
> Biografie Linda Cook
> Shell bestuurder Linda Cook treedt af
> Peter Voser opvolger Jeroen van der Veer als CEO Shell
> Shell haalt stekker uit duurzame energie
> Shell kondigt nieuwe managementstructuur aan

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook