Shell bestuurder Linda Cook treedt af

Shell bestuurder Linda Cook treedt af

26-05-2009 Linda Cook treedt per 1 juni aanstaande af als bestuurder bij Royal Dutch Shell. Dat heeft het olieconcern dinsdag bekendgemaakt.


Linda Cook is 29 jaar in dienst bij Royal Dutch Shell. Ze was de afgelopen vijf jaar chief executive officer Gas & Power bij het olieconcern. Daarvoor was ze onder meer president en chief executive officer van Shell Canada Ltd. en managing director Royal Dutch Petroleum Co.

Potentiële opvolger Van der Veer

Het vertrek van Cook is opmerkelijk, want de bestuurder gold de afgelopen jaren als de potentiële opvolger van huidige Shell CEO Jeroen van der Veer. Voor de opvolging van Van der Veer is de keuze uiteindelijk gevallen op de Zwitser Peter Voser. Per 1 juli 2009 neemt Voser de functie als CEO bij Shell over.

Strijd Cook en Malcolm Brinded

De Britse media berichten over een strijd tussen Cook en de Brit Malcolm Brinded, die Shell's belangrijkste divisie voor olie- en gaswinning bestiert. In het persbericht gaf Shell niet aan wie Cook op zal volgen. Een reden voor het vertrek is ook niet bekendgemaakt.

Rechtszaak tegen Royal Dutch Shell
Shell is nog verder in het nieuws vandaag. Wegens medeplichtigheid van Shell aan de terechtstelling van Ogonilid Ken Saro-Wiwa en acht andere milieuactivisten, start vandaag de rechtszaak tegen het olieconcern. Saro-Wiwa en de milieuactivisten werden in het showproces veroordeeld voor de moord op vier stamhoofden. Shell wint olie in de Nigerdelta, het woongebied van de Ogonistam.

Lees ook:
> Biografie van Linda Cook
> Shell haalt stekker uit duurzame energie

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook