Luc Vandewalle nieuwe commissaris ING Groep

Luc Vandewalle nieuwe commissaris ING Groep

15-03-2011 Luc Vandewalle is voorgedragen als lid van de Raad van Commissarissen (RvC) ING Groep. Dat heeft de bank- verzekeraar vandaag bekendgemaakt.

Sinds januari 2000 was Luc Vandewalle bestuursvoorzitter van ING Beglië. In 2007 nam hij als topman van de Belgische dochter afscheid wegens het bereiken van een pensioensgerechtigde leeftijd.

Luc Vanderwalle, voorzitter RvC ING België
Momenteel is Luc Vandewalle voorzitter van de Raad van Commissarissen van ING België. Als zijn benoeming als commissaris van ING Groep een feit wordt, zal hij deze rol afstaan aan Eric Boyer de la Giroday, bestuurder van ING België en vicevoorzitter van het Bestuur Bank van ING Groep.

Loopbaan Vanderwalle

Naast zijn carrière bij ING bezet Vandewalle ook diverse plaatsen in Raden van Bestuur bij onder meer Arseus, Befimmo en Aliplast.

Commissariaat ING Groep
De wisseling bij het commissariaat van ING Groep vindt plaats, nadat eerder dit jaar Claus Dieter Hoffman en Jackson Tai afzwaaiden als commissarissen van de bank-verzekeraar.

Vertrek Godfried van der Lugt
Ook maakte ING eind januari bekend dat Godfried van der Lugt de Raad van Commissarissen van ING Groep zou gaan verlaten. De Belgische Luc Vandewalle zal zijn plaats gaan innemen.

ING Groep
Niet alleen Luc Vandewalle is voorgedragen als nieuwe commissaris van ING Groep. Ook Sjoerd van Keulen en Joost Kuiper zijn door ING aangewezen als nieuwe leden van de RvC.

Algemene Aandeelhoudersvergadering ING
De benoeming van de drie leden voor de RvC van ING Groep zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de aandeelhouders tijdens de AVA op 9 mei 2011.

Lees ook:
> Biografie Luc Vandewalle, commissaris ING Groep
> Biografie Godfried van der Lugt, oud commissaris ING
> Godfried van der Lugt stapt uit commissariaat ING
> Commissaris Jackson Tai verlaat ING per direct
> Peter Elverding commissaris BAM

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook