Marianne van Leeuwen stopt als CEO Reed Business

Marianne van Leeuwen stopt als CEO Reed Business

22-03-2011 Marianne van Leeuwen, bestuursvoorzitter van Reed Business, gaat het uitgeversconcern verlaten. Dat heeft Reed Elsevier maandag aangekondigd.

In een toelichting op haar vertrek bij Reed Business zegt Marianne van Leeuwen: ‘Mijn plan is om deze zomer vrij te nemen en in het najaar op zoek te gaan naar een passende nieuwe stap in mijn carrière’.

Marianne van Leeuwen
In 1987 begon Van Leeuwen haar loopbaan  als congresontwikkelaar bij Reed Elsevier. Daar wist zij op te klimmen van Group Manager naar General Manager.

Reed Business
Daarna ging Marianne van Leeuwen naar Reed Business in Maarssen, waar zij uitgever werd van Gezondheidszorg en Reizen en Manager van Toeristiek.

CEO Reed Elsevier
In 1997 werd Van Leeuwen benoemd tot eerste vrouwelijke CEO van Reed Elsevier bij het onderdeel Reed Business France. Tevens heeft zij een aantal jaren gewerkt voor het uitgeversconcern in de VS als o.a. President van de Boston Division.

Reed Business Nederland
De 49-jarige Marianne van Leeuwen is sinds begin 2005 CEO van Reed Business in Nederland. Na zes jaar aan het hoofd te hebben gestaan van de organisatie is het volgens Van Leeuwen tijd om haar verantwoordelijkheden over te dragen.

Peter de Mönnink
Peter de Mönnink, CEO van RBI International, wordt gezien als de opvolger van Marianne van Leeuwen, aldus Reed Elsevier. Zijn oude functie zal hij blijven voorzetten naast zijn nieuwe rol als CEO van Reed Business Nederland.

Lees ook:
> Biografie Marianne van Leeuwen, voormalig CEO Reed Business
> Biografie Peter de Monnink, opvolger Marianne van Leeuwen
> Marianne van Leeuwen: Reed Business van print naar online
> Biografie Crispin Davis, oud CEO Reed Elsevier
> Ian Smith na 8 maanden weg als CEO Reed-Elsevier
> Biografie Ian Smith, ex CEO Reed Elsevier

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook