Coöperatie VGZ benoemt Marion Koopman tot nieuw lid raad van commissarissen

Coöperatie VGZ benoemt Marion Koopman tot nieuw lid raad van commissarissen

05-10-2021 Op 5 oktober 2021 heeft VGZ bekendgemaakt om Marion Koopman te benoemen tot lid rvc. Koopman neemt hiermee per direct het stokje over van Denise Koopmans, die eerder dit jaar afscheid nam.

Marion Koopman is momenteel chief growth officer van GroupM EMEA. Van 2012 tot 2021 was ze ceo van Greenhouse. Koopman heeft gestudeerd aan de Maastricht School of Management en de Universiteit Maastricht. Ze heeft een ruime ervaring in bestuurlijke functies. Zo begon ze haar loopbaan onder meer als director bij XS4All Internet BV en heeft ze van 2008 tot 2012 diverse leiddinggevende rollen bij KPN uitgeoefend.
Naast haar huidige functie als cgo van GroupM EMEA is Koopman actief als bestuurslid bij zowel van Hart voor Vrouwen Radboud UMC als bij Natuurmonumenten. Daarnaast is ze voorzitter bij VIA Nederland.

Ron Icke, voorzitter van de raad van commissarissen van VGZ, vertelt over de nieuwe aanstelling van Koopman: ‘Met haar uitstekende track-record op deze aspecten alsmede haar focus op verbinding en creatieve, duurzame oplossingen versterkt Marion Koopman de toezichthoudende functie op deze onderwerpen en gaat zij een belangrijke bijdrage leveren aan de dialoog van onze raad met het executive committee.’

De rvc van Coöperatie VGZ bestaat per 5 oktober 2021 uit Ron Icke (voorzitter), Albert Arp (vice-voorzitter), Floris Sanders, Lex Steenbergen, Franca Vossen en Marion Koopman.

Blijf op de hoogte van wisselingen en trends in de boardroom.

Ontvang elke dinsdag en donderdag onze nieuwsbrief.

Nee bedankt
facebook